Miljöspecialist förorenade områden, Stockholms stad

 

Stockholms stad söker Miljöspecialist förorenade områden

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Stockholms stad | Kontaktuppgifter för frågor

 
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Exploateringskontoret har i samband med utvecklingen och byggandet av vår stad målsättning att uppfylla stadens ambitiösa hållbarhetsmål. Staden är i ett expansivt skede och många förorenade områden exploateras. Vi söker därför en erfaren miljöspecialist inom förorenade områden som på ett konstruktivt, engagerat och ansvarsfullt sätt är drivande i miljöfrågor som ligger inom exploateringskontorets verksamhetsområde. Tjänsten är placerad på miljöenheten på Stockholms stads Exploateringskontor, avdelningen för miljö och teknik.
 

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat. Du kommer att ingå i en miljöenhet med ett 10-tal medarbetare med hög miljökompetens och du kommer att få ca 230 kollegor inom exploateringskontoret, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagstillägg och flexibel arbetstid (kl 06-22).

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.
 

Arbetsuppgifter

Du hanterar miljöfrågor som är relaterade till exploateringskontorets ansvar och uppdrag. Du bidrar med miljökompetens till hela exploateringskontoret och deltar i olika projektgrupper där du samordnar och leder miljöarbetet med förorenade områden i olika skeden, från tidiga utredningar till och med byggskedet. Arbetet innebär kontakter med stadens projektorganisation samt med konsulter, ansvariga miljömyndigheter och byggaktörer.

En stor del av arbetet i projekten handlar om att med hjälp av konsulter bedöma och hantera föroreningar i mark, vatten och sediment. Detta innebär t.ex. beställning och kvalitetssäkring av olika typer av miljöutredningar, kontakt med konsulter för provtagning, tolkning av analysresultat, framtagande av åtgärdsplaner, upprättande av kostnadskalkyler för hantering av föroreningar och arbete med avtalstexter. Även andra miljöaspekter kopplade till byggande och genomförande av exploateringsprojekt kan vara aktuella. I arbetsuppgifterna kan dessutom ingå att skriva yttranden och att utveckla rutiner och verktyg för en ökad verksamhetsstyrning.

 

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att:
  • både fungera i grupp och kunna arbeta självständigt
  • samarbeta med konsulter och kollegor med olika perspektiv och kompetenservara
  • drivande och ha tydligt leveransfokus
  • tänka analytiskt och arbeta strukturerat
  • snabbt sätta dig in i nya områden
  • prioritera och ta egna initiativ
  • lösa problem och vara flexibel då förutsättningarna förändras
  • ha ett helhetsperspektiv

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-12-03 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 3 december!

 

 

 

 


Stockholms stad söker Miljöspecialist förorenade områden! Sök jobbet som Miljöspecialist förorenade områden på Stockholms stad via Aktuell Hållbarhet senast 3 december!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Miljöspecialist förorenade områden

Verksamhetsområde: Miljöenheten, en del av avdelningen för miljö och teknik, Exploateringskontoret

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 2017/7639

Sista ansökningsdatum: 2017-12-03

.

Information om tjänsten:
Stockholms stad söker Miljöspecialist förorenade områden! Sök jobbet som Miljöspecialist förorenade områden på Stockholms stad via Aktuell Hållbarhet senast 3 december!
Enhetschef
Anders Johnson
08 508 265 03
 
Rekryterare
Tomas Sköldulf
08 508 266 88
 

Fackliga representanter:
SACO
Hampus Olesund
08-508 26655

Vision
Luis Lopez
08-508 27929
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Stockholms stad

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 240 medarbetare.