Strateg grönska i planeringen, Naturvårdsverket

Naturvårdsverket söker Strateg

Vi söker dig som vill vara drivande i samhällsomställningen för att göra grönskan till en ännu mer självklar del i utvecklingen av ett hållbart samhälle. Naturvårdsverket utökar nu samhällsplaneringsenheten med en strateg som ska stärka vårt arbete med grönska i den fysiska planeringen.
Samhällsplaneringsenheten består av 17 medarbetare som alla verkar för att stärka miljöperspektivet i samhällsplaneringen. Frågor som enheten arbetar med är bland annat hållbar stadsutveckling, fysisk planering, klimatanpassning, friluftsliv och bullerfrågor.  Enheten arbetar särskilt för att bidra till ett utvecklat miljöarbete i kommunerna och i regionerna.

Arbetsuppgifter

Regeringen vill förbättra städernas förutsättningar att utvecklas till levande, gröna, hälsosamma och trygga platser där människor möts och innovationer skapas. Denna tjänst syftar till att på olika sätt ge riktning och stöd för kommuner och regioner att planera för mer grönska.
Du kommer att arbeta med att integrera Naturvårdsverkets verktyg, så som grön infrastruktur, ekosystemtjänster, klimatanpassning med mera, i kommunal fysisk planering. Du kommer att kommunicera, utveckla och driva projekt och verka för att arbetet leder till konkreta åtgärder. Viktiga delar i arbetet blir att ta fram en samlad vägledning inom grönplanering samt utveckla användbarheten av Naturvårdsverkets planeringsunderlag, med fokus på digitalisering och kommunikation.
Rollen präglas av ett nära samarbete med Naturvårdsverkets experter så väl som externa aktörer. Du kommer jobba i ett team på enheten och din kompetens och tidigare erfarenhet kommer att påverka inriktningen på tjänsten.

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå inom landskapsarkitektur, samhällsplanering, geografi, miljövetenskap eller motsvarande. Vi ser att du som söker har flerårig erfarenhet av arbete med miljöplanering eller miljöutredning på kommunal eller regional nivå. Du bör ha god kännedom om ekosystemtjänster, grön infrastruktur, naturbaserade lösningar och andra gröna metoder.
För att trivas i denna roll tror vi att samarbete med andra är en naturlig förmåga hos dig och att du gillar att ta initiativ så väl som ansvar. Du jobbar självklart med ett helhetsperspektiv och har lätt för att sätta dig in i olika frågor och en vilja att lära. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att kunna ta idéer till handling med goda resultat.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-12-13 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm eller Östersund

Yrkeskategori: Strateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse

Referens nr: Ref NV-08451-19

Sista ansökningsdatum: 2019-12-13

Information om tjänsten
Christian Haglund, chef
010-698 10 00

Fackliga representanter
Ulla Jennische, facklig representant, Saco
010-698 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss
Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.