Miljö- och hälsoskyddsinspektör med samordningsansvar, Tingsryds Kommun

 

Tingsryds kommun söker Miljö- och hälsoskyddsinspektör med samordningsansvar

 
Om jobbet | Vem är du? | Kontaktuppgifter för frågor

Tingsryds kommun har som uppdrag att skapa en bra vardag för kommunens invånare, besökare och företagare. Vi som arbetar inom kommunen gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi ansvarar för att barn lär sig läsa och skriva och att människor får en god och trygg omsorg. Vi arbetar också med att skapa förutsättningar för att det byggs hus, att vi har bra vägar, rent vatten och en fin miljö. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb.

Vi på Tingsryds kommun strävar efter att ha medarbetare som trivs och utvecklas i sitt arbete. Vi är en mindre kommun med korta beslutsvägar med större möjlighet för medarbetarna att påverka sin arbetssituation.

Till vår nya miljö- och byggnadsförvaltning söker vi en positiv miljö- och hälsoskyddsinspektör med samordningsansvar för miljöavdelningen.

Vill du ha ett jobb där du är med och utvecklar vår kommun tillsammans med oss?

 

Arbetsuppgifter

Nu finns möjligheten för dig som vill ha ett omväxlande och ansvarsfullt arbete tillsammans med trevliga kollegor. Vår nya miljö- och byggnadsförvaltning står inför roliga och spännande utmaningar och där du som miljö- och hälsoskyddsinspektör med samordningsansvar får en viktig roll i att utveckla kommunens miljö- och hälsoskyddsavdelning. I samordningsansvaret ingår att vara drivande i att utveckla tillsynsplan och med att kvalitetssäkra tillsynen och handläggningen.

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör skall du självständigt kunna handlägga och utöva tillsynsarbete enligt miljöbalkens hela ansvarsområde men också vara delaktig i tillsynsarbete tillsammans med övriga inspektörer. Vi kommer att ha ett stort fokus på rättssäkerhet, bemötande och information och där du kommer att kunna bidra till att hitta nya och kreativa vägar. Uppföljning av mål är ett annat område som kommer att ingå i dina arbetsuppgifter.
 

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en längre erfarenhet av att vara miljö- och hälsoskyddsinspektör eller en liknande funktion. Du har god kännedom om Miljöbalken och tillsynsarbete men känner nu att du skulle vilja ta mer ansvar och vara drivande i utvecklingsarbete inom miljö- och hälsoskyddsområdet.

För att du ska trivas i rollen är det viktigt att du är social, utåtriktad, har god servicekänsla, lätt för att samarbeta samt att du gillar att ta en mera ledande roll. Du behöver också vara strukturerad och systematisk i ditt arbete samtidigt som du är drivande, kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Detta innebär att du under arbetets gång tar ansvar för din uppgift och organiserar samt prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du skall i rollen som samordningsansvarig även vara behjälplig att i gruppen kunna prioritera bland arbetsuppgifterna. I din roll kommer du att möta ung som gammal, erfaren som oerfaren av Miljöbalken, då är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift för att kunna förmedla ditt budskap på ett tydligt och enkelt sätt, anpassat till mottagaren.

Förvaltningen kommer att lägga stort fokus på vårt sätt att kommunicera och därför är det viktigt att du även har modet att våga tänka i nya banor kring hur myndigheter förmedlar information. Lagstiftningen förändras ständigt inom området vilket gör att du måste vara flexibel och engagerad i att ajourhålla dina fackmässiga kunskaper inom området.

Du skall ha en akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av hela Miljöbalkens ansvarsområde ser vi som extra meriterande. Du har körkort med lägst behörighet B.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper samt att du är en person som vill utvecklas.
 

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Tingsryds kommun arbetar aktivt för en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i verksamheten. Vi förespråkar rökfri arbetstid.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-12-31 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 31 december!

 

 

 

 


Tingsryd kommun söker Miljö- och hälsoskyddsinspektör med samordningsansvar via Aktuell Hållbarhet senast 31 december!

Placering: Tingsryd

Yrkeskategori: Miljö- och hälsoskyddsinspektör med samordningsansvar

Omfattning: Tillsvidare, heltid,

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: A734843

Sista ansökningsdatum: 2017-12-31

.

Information om tjänsten:
Kontaktperson
Camilla Norrman
072-572 55 14
 
Facklig företrädare
Sökes via kommunens medborgarkontor
0477-441 00
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.