Utredare icke kärntekniskt avfall, Strålsäkerhetsmyndigheten

 

Strålsäkerhetsmyndigheten söker Utredare icke kärntekniskt avfall

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Strålsäkerhetsmyndigheten | Kontaktuppgifter för frågor
 

Vill du bli en av våra framtida experter inom icke-kärntekniskt radioaktivt avfall? Till vårt kontor i Solna söker vi nu en utredare som vill bidra till att skapa nya arbetssätt och former för samverkan.
 

Arbetsuppgifter

Du arbetar bland annat med att:

  • Planera, genomföra samt leda granskningar och tillsynsinsatser som ligger till grund för myndighetens bedömningar och beslut
  • Handlägga ärenden och göra riskbedömningar för hanteringen av radioaktivt avfall från icke-kärntekniska verksamheter samt naturligt förekommande radioaktivt material (NORM), vilket ställer krav på förståelse av radioaktiva ämnens egenskaper och effekter av joniserande strålning

Vidare deltar du i utvecklingen av myndighetens regelverk och tar fram kriterier för hanteringen av icke-kärntekniskt radioaktivt avfall. Du deltar i informationsinsatser och har dialog med verksamheter och berörda myndigheter för att skapa förståelse för regelverket.

Du tillhör enheten för avfall och transport som för närvarande har 14 medarbetare. Enheten ansvarar för tillsyn, tillståndsprövning och utredning av radioaktivt avfall från verksamheter med strålning inklusive naturligt förekommande radioaktivt material. Dessutom ansvarar enheten för tillsyn av hantering av radioaktivt avfall och friklassning vid de kärntekniska anläggningarna i Sverige samt transport av radioaktivt material.

Du kan komma att krigsplaceras samt ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär registerkontroll och krav på svenskt medborgarskap Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.
 

Kvalifikationer

Bakgrund och profil, du har

  • naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola, gärna med inriktning mot radiofysik, strålningsfysik eller strålningsbiologi.

Det är meriterande om du har några års yrkeserfarenhet från verksamhet som hanterar radioaktiva ämnen eller radioaktivt avfall alternativt från förvaltningsmyndighet med liknande uppdrag som Strålsäkerhetsmyndigheten.

För att fungera bra i rollen som utredare behöver du:

  • Vara analytisk och ha god förmåga att värdera och kritiskt granska rapporter
  • Ha god förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt med stor egen drivkraft
  • Kunna samverka och kommunicera med olika yrkesgrupper såväl internt som externt
  • Ha mycket god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta i grupp
  • Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 

Vi erbjuder

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet.
Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. Vi har i dag kontor vid Solna strand nära Stockholm.

Den 1 oktober 2018 kompletteras verksamheten med ett huvudkontor i Katrineholm. Den aktuella tjänsten är placerad i Solna.

övrigt

För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv.
För mer information om villkor och förmåner: www.stralsakerhetsmyndigheten.se
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-01-21 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 21 januari!

 

 

 

 


Strålsäkerhetsmyndigheten söker Utredare icke kärntekniskt avfall! Sök jobbet som Utredare icke kärntekniskt avfall på Strålsäkerhetsmyndigheten via Aktuell Hållbarhet senast 21 januari!

Placering: Solna

Yrkeskategori: Utredare icke kärntekniskt avfall

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid, provanställning tillämpas

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: SSM2017-5928

Sista ansökningsdatum: 2018-01-21

.

Information om tjänsten:
enhetschef
Svante Ernberg
08-799 43 05
 

Fackliga representanter:
Saco
Emma Palm
08-799 40 41

ST
Michael Wallin
08-799 42 87
 


 

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.