Konkurrens på Stockholms gator för nya mobilitetstjänster

Konkurrensen mellan företag som hyr ut elscootrar i Stockholm hårdnar.

Illustration: Tagechos/Pixabay Foto: Micke 121/Pixabay

I helgen var det Sverigepremiär i Stockholm för elscootrar från amerikanska företaget Lime som nu försöker ta sig in på den svenska marknaden. Därmed får Voi, som redan är etablerade i huvudstaden, konkurrens av företaget som var först med hyrbara elscootrar och som idag dominerar den här marknaden i storstäderna i USA. Närmare 200 elscootrar, hyrbara via en app, placerades i helgen ut på vinterkalla Stockholmsgator.
“Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med och öppna upp Lime Stockholm och lansera varumärket på den svenska marknaden”, säger Mike Parishaian, verksamhetsledare för Lime Stockholm, i en kommentar.

Lime må har varit först i världen med denna nya miljövänliga mobilitetstjänst, men i Stockholm blir det tuff konkurrens. Redan etablerade Voi, som är svenskägt och har haft verksamheten i gång sedan i somras växlade i förra veckan upp när det meddelades att bolaget tagit 450 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna finns en rad kända namn, bland annat Cristina Stenbeck.

Voi säger sig vara redo att utmana den betydligt större aktören Lime och har bland annat gjort en inbrytning på den spanska marknaden och planerar även en expansion till Göteborg.