Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Chefredaktör till Aktuell Hållbarhet

Aktuell Hållbarhet, Stockholm

Ansök nu

Aktuell Hållbarhet söker chefredaktör

Hållbarhetsfrågorna har gjort kraftfull frammarsch inom både näringsliv och offentlig sektor på senare år, och bevakningen av området är högprioriterat inom Di-gruppen, Bonnier News. Nu söker vi en chefredaktör och ansvarig utgivare som vill leda arbetet på Sveriges största branschtitel på området. Vårt övergripande mål är att få fler prenumeranter genom att förse branschens beslutsfattare med träffsäker och oumbärlig journalistik.

Di-gruppen inom Bonnier News rymmer den breda affärstidningen Dagens industri och 17 starka branschmedier som bevakar och levererar insikter i respektive nisch.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår att tillsammans med redaktionens reportrar och redaktörer planera, producera och publicera Aktuell Hållbarhets journalistik i alla kanaler. Daglig nyhetssajt med både öppet och låst material, omvärldsbevakning och ett pappersmagasin samt flera nischprodukter ingår i det som gruppen producerar.

Redaktionen har också ett tätt samarbete med Dagens industri kring journalistik under vinjetten Hållbart näringsliv samt det nystartade projektet Di Mobilitet.
Som chefredaktör driver du utvecklingen av det redaktionella innehållet och ser till att det blir angeläget och nödvändigt för läsekretsen, och fungerar som marknadsföring för prenumeration.

Du har ansvar för personal, budget samt företräder varumärket till exempel genom att skriva krönikor, moderera event på scen eller i möten med partners eller intressegrupper.
Du ingår i en redaktionell ledningsgrupp för branschtitlar i Di-gruppen tillsammans med andra chefredaktörer och samarbetar även med nyckelpersoner som är specialiserade på läsaraffär, event och utbildning.

Vi söker den som

  • Har flera års erfarenhet av redaktionell arbetsledning och personalansvar, och att göra både tidning och nyhetssajt.

  • Är drivande, har erfarenhet av att leda i förändring och tycker om att ta ansvar och fatta beslut.

  • Har sinne för visioner, målgrupp och vad framtidens läsare är beredda att lägga tid och pengar på.

  • Har starkt intresse för bevakningsområdet.

  • Har integritet och förmåga att skapa förtroende och respekt för varumärket, i publiceringar och på scen.

  • Är en lyhörd och tydlig chef med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Övrig information

Aktuell Hållbarhet är Sveriges ledande branschbevakare inom hållbarhet för proffs och beslutsfattare. Titeln har haft stor tillväxt de senaste åren och journalistiken präglas av högt tempo, att vara först med det viktigaste och tydligt nyttofokus, genom exempelvis regelbundna rankningar, granskningar och kartläggningar.
Redaktionen, som finns på Gjörwellsgatan 30 i Marieberg, består idag av 5 tjänster utöver chefredaktörens, och producerar magasin (8 nummer per år), samt nyhetssajt och flera digitala nyhetstjänster.

Under varumärket genomförs också årligen ett flertal stora event som exempelvis Hållbar kommun, Byggforum, Klimateffekter, Hållbart näringsliv samt ett 100-tal utbildningar.
Aktuell Hållbarhet är den självklara arenan och plattformen för omvärldsbevakning, kompetensutveckling och nätverkande.

Vid frågor hör av dig till Christina Kennedy, redaktionell chef för branschtitlar inom Di-gruppen, på 0702-996040 eller christina.kennedy@bonniernews.se.

Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 9 augusti 2021!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-07-06

Ansök nu