Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Digital kommunikatör

Solvatten, Stockholm

Ansök nu

Solvatten letar efter digital kommunikatör!​

Tillsvidareanställning med start september 2021. Vi söker dig med stort hjärta och stor vana av operativt digitalt kommunikationsarbete. Välkommen att söka innan 1 maj 2021.

Solvatten söker kommunikatör
Vi letar efter dig som kommunicerar brinnande för att göra skillnad och göra Solvatten och våra projekt ännu mer synlig och relevant i världen. Du är målinriktad och gillar att samarbeta och du har erfarenhet av att kommunicera mot allmänhet via traditionella massmedier, digitalt och genom olika former av företagssamarbeten och kan sköta dialog med samarbetsorganisationer samt myndigheter. Du har erfarenhet av att utveckla och genomföra framgångsrika digitala kampanjer på engelska och svenska.

Varje dag - Ännu en Sunshine Stories
Centralt budskap är att Solvatten ger rent vatten vilket räddar liv. Solvatten är en inspirerande och positiv kraft som ger hopp. Tilltalet är varmt, konkret, äkta och fakta-orienterat. Budskapen ska vara enkla att förstå och dela med sig av. Våra Sunshine stories ger insikter och belyser sammanhangen. Det är viktigt att allmänheten skall känna förtroende till det vi gör och säger och att de enkelt kan bidra och känna sig delaktiga i att ge rent vatten. Det är via case stories som vi kan stärka band med både användare och givare/samarbetspartners.

Arbetsuppgifter
Solvatten har en unik position och särställning som behöver lyftas fram mer. Du har ansvar för att utveckla vår digitala marknadsföringsstrategi som syftar till att få in fler företagssamarbeten och donationer. Daglig kommunikation mot allmänheten behövs för att öka och bibehålla intresse om Solvatten. Du kommer ha ansvar för en uppdaterad hemsida och se till att det finns innehåll som skapar trafik och engagemang. Det dagliga kommunikativa arbetet består av att med text, bild, poddar och video skapa utrymme för Solvatten i mediabruset. Det kan vara tex videoredigering av tackfilmer, skriva pressrelease, blogginlägg hos intressant influencer, skriva debattartikel om hur vattenkrisen kan lösas och göra presentationer/ layout i tex Illustrator. Då vi är ett litet team ansvar du också för att göra uppdateringar och underhålla hemsida och se till att bloggen ständigt är aktuell. Du ansvarar för planering för annonsering via tex GoogleAd, Instagram, LinkedIn, Twitter och Youtube.

Dina kvalifikationer:

  • Dokumenterad erfarenhet som kommunikatör och strategisk marknadsförare.

  • Relevant högskoleutbildning.

  • Du kan utrycka dig engagerande och fängslande verbalt och skriftligt på både svenska och engelska.

  • Är erfaren av att driva projekt och gilla teamarbete.

  • Ett plus om du har jobbat i en internationell organisation på engelska.

  • Du vet var du står och har en röst som andra lyssnar på, tex du har följare på linkedin/twitter.

Om Solvatten
Solvatten är en insamlingsstiftelse och ett socialt företag som har utvecklat, producerar och distribuerar soldrivna vattenreningslösningar. Produkten är framtagen speciellt för platser där infrastruktur för el och vatten saknas. Genom våra projekt i bla Östafrika gör vi en insats för människor och för klimatet eftersom Solvatten minskar användarnas behov att elda kol och ved för att rena och värma dricksvatten.

Ort: Stockholm

Ansök med introduktionsbrev och CV och vi behöver din ansökan före den 1 maj, 2021.

Referenser på begäran.
Skicka till: jobs@solvatten.org

Här hittar du tjänsten:
https://solvatten.org/lediga-tjanster/?lang=sv

Publicerad 2021-03-29

Ansök nu