Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Direktör social hållbarhet till Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun, Eskilstuna

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Avdelningen social hållbarhet är en av avdelningarna inom kommunledningskontoret (KLK). Den ansvarar för alla de strategiskt prioriterade frågor som kopplas till social hållbarhet inom Agenda 2030; trygghet, integration, jämställdhet, inkludering, minoriteter/finskt förvaltningsområde, kvinnofrid, barnrätt, tillgänglighet, funktionshinder, folkhälsa, hbtqi och jämlikhet.

KLK stödjer kommunstyrelsen i arbetet att utveckla Eskilstuna kommun. Det gör vi genom att leda och styra, samordna samt följa upp nämnderna, förvaltningarna och bolagens verksamheter genom dialog, samverkan och delaktighet. På KLK ligger det koncernövergripande ansvaret för bland annat miljöpolitik, personalpolitik, kvalitetsutveckling, ekonomistyrning, omvärldsanalys, planering, information och kommunikation, internationella frågor och näringslivs- och tillväxtfrågor. Här finns också ansvar för mark- och fastighetsfrågor.

Vi har våra lokaler i Eskilstunas vackra stadshus bara ett par kvarter från resecentrum. Det gör det enkelt för dig som pendlar att ta dig till arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter
Vi söker en direktör för social hållbarhet som har i uppdrag att tillsammans med koncernledningsgruppen utveckla Eskilstuna. I ansvaret ligger att planera, driva, följa upp och utveckla frågorna inom social hållbarhet. Tjänsten och avdelningen är placerad på kommunledningskontoret direkt under kommundirektören.

Du och din avdelnings frågor är viktiga pusselbitar för att nå framgång i hela koncernens uppdrag. Social hållbarhet ligger högt på våra politikers dagordning. Integrations- och trygghetsfrågor är exempel på frågor som Eskilstuna har stort fokus på under överskådlig tid framåt. Vi har kommit långt när det gäller området jämställdhet, men trots att vi är i frontlinjen i en nationell och internationell jämförelse vill vi självklart fortsätta att utvecklas.

Som direktör för social hållbarhet är du en del av kommunkoncernens ledning och kommunledningskontorets ledningsgrupp. Du arbetar nära kommunstyrelsen och rapporterar direkt till kommundirektören. Du leder eller deltar i processutvecklings-grupperna för utbildning, demokrati samt vård och sociala tjänster. Med rollen följer ett personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetarna på avdelningen social hållbarhet, som alla är mycket kunniga specialister. I ditt ansvar ligger att driva, följa upp och utveckla avdelningens frågor.

Tillsammans med övriga avdelningar inom KLK utvecklar ni metodik, processer och arbetssätt. Ni styr och stödjer koncernens verksamheter så att alla verksamheter får likvärdiga förutsättningar. Målet är att perspektiv kring social hållbarhet ska inkluderas och integreras i allt arbete och alla tjänster som kommunkoncernens verksamheter utför. I det arbetet har du en strategisk, samordnande och stödjande roll. Du balanserar olika intressen från drivna medarbetare och förvaltningschefer, alltid med koncernens och Eskilstunas bästa för ögonen. Vi förväntar oss att ni tillsammans levererar resultat.

I uppdraget ingår även olika former av samverkan på regional nivå och dina kontaktytor är många. Bland annat utvecklar du samarbeten och avtal som vi har med Mälardalens högskola och tillvaratar Eskilstuna kommuns intressen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet och intresse av att driva samhällsfrågor på en strategisk nivå. Du har lett och samordnat arbete med frågor under rubriken social hållbarhet, kopplat till Agenda 2030, med goda resultat. Vi vill att du har akademisk utbildning med lämplig inriktning och några års erfarenhet av chefs- eller ledarskap från en större organisation. Kanske har du erfarenhet från att verka i en politiskt styrd organisation och har förståelse för det som är speciellt för en offentlig verksamhet.

Rollen kräver att du är kommunikativ och lyhörd i mötet med olika människor. Du är en framgångsrik relationsbyggare och kan skapa engagemang kring verksamhetens mål. Det är viktigt att du kan jobba både strukturerat och strategiskt, och ibland göra svåra prioriteringar. Du är både målinriktad och uthållig och kan visa på goda resultat och måluppfyllelse utifrån dina tidigare roller. Du behöver vara trygg i dig själv och din yrkesroll och ha ett stort mått av tillit, mod och integritet.

Detta är en spännande tjänst för dig som vill arbeta i en växande kommun med höga ambitioner, stark utveckling och stora utmaningar. Här får du som brinner för samhällsfrågor och social hållbarhet chansen att jobba med engagerade och kunniga kollegor och medarbetare som vill göra skillnad och tillsammans bidra till ett bättre samhälle.

Välkommen att utveckla och utvecklas tillsammans med oss!

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning
Heltid
Tillsvidare

Övrigt
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet. Om du vill söka tjänsten kan du göra det via länken i denna annons. Du underlättar vår hantering av inkomna ansökningar genom att vara noggrann när du fyller i din ansökan. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

Kontakt
Therese Laidna
Rekryteringskonsult
016-710 25 09

Publicerad 2020-09-11

Ansök nu