Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Energiexpert till Villaägarna

Villaägarna, Stockholm

Ansök nu

Vill du påverka svensk energipolitik? Vill du tillsammans med kunniga kollegor verka för trygga boendevillkor? Vill du bygga din egen plattform som talesperson i energifrågor? Just nu söker vi en energiexpert till vår samhällspolitiska avdelning.

Villaägarnas Riksförbund är en medlemsorganisation för småhusägare med cirka 300 000 medlemshushåll och 175 aktiva föreningar över hela landet. Vi arbetar för att fler ska kunna uppfylla sina husdrömmar och trygga villkor för alla som bor småhus. Vi är aktiva i debatten om boendeskatter, energipolitik, bostadspolitik samt olika kommunala avgifter och beslut. Nu vill vi förstärka vår samhällspolitiska avdelning.

Arbetsuppgifter

Som energiexpert arbetar du med att ta fram policyförslag, agera som opinionsbildare och påverka beslutfattare direkt. Du kommer arbeta tillsammans med kompetenta kollegor för att synliggöra förbundet och dess politiska arbete för både medlemmar, media och beslutsfattare på alla nivåer.

Du företräder Villaägarna i energifrågor gentemot politiker och andra beslutsfattare och arbetar långsiktigt för att driva opinion och beslut som bidrar till att trygga småhusägares elförsörjning. 

Du kommer att arbeta med:

 • Policyformulering: Politik är en färskvara, och vi utvecklar ständigt ny policy.

 • Opinionsbildning: Vi synliggör problem och möjliga lösningar genom utspel, nyhetsplacering, debattartiklar, seminarier osv. Ju mer intresserad du är att göra avtryck i media, desto bättre.

 • Aktiv påverkan: Du representerar Villaägarna i uppvaktningar av beslutsfattare. Du är samtalspartner och författar remissvar till regering, riksdag och myndigheter.

 • Nätverkande: Du skapar och underhåller ett nätverk av opinionsbildare och beslutsfattare, och agerar tillsammans med andra aktörer såsom branschorganisationer.

Din bakgrund

Som person gillar du att ta initiativ, är strukturerad och har förmåga att planera och prioritera. Du kan argumentera, övertyga men är också prestigelös och vetgirig. Du skapar förtroende genom dina kunskaper. 

Kvalifikationer

 • Du är civilingenjör eller har på annat vis dokumenterad kunskap om energifrågor.

Krav

 • Du har erfarenhet av att arbeta med energifrågor och förstår det svenska energisystemet i såväl producent-, nät- som konsumentled.

 • Du kan tolka en småhusägares elfaktura.

 • Du är en van skribent och kan formulera texter på expertnivå men också förklara komplicerade förhållanden för en lekman.

 • Du har mycket god analytisk förmåga, goda pedagogiska och kommunikativa förmågor att sprida din analys och verbal förmåga att försvara den mot angrepp.

Villaägarna erbjuder

 • Möjlighet att företräda en av Sveriges tyngre intresseorganisationer. Du kommer att bygga vidare på dina kunskaper samtidigt som du ständigt exponeras för media, myndigheter, politiker och andra aktörer i energisektorn.

 • 25 dagars semester

 • Träningsmöjligheter/litet gym på kontoret

 • Friskvårdspeng

Omfattning: Tjänsten är en heltidsanställning och arbetet sker på Villaägarnas kontor i Sollentuna.

Sista ansökningsdag: 2021-11-15. Skicka din ansökan eller frågor om tjänsten till rekrytering@villaagarna.se senast den 15 november eller så snart som möjligt. Ansökningar kommer att hanteras fortlöpande. Vi ser fram emot att höra av dig!

Publicerad 2021-10-14

Ansök nu