Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Enhetschef miljötillsyn till Stockholms stad

Stockholms stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholms Stad, Miljöförvaltningen, Plan och miljö

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen är också ansvarig för att samordna stadens energieffektiviserings- och klimatarbete med bland annat miljöbilar i Stockholm. Avdelningen för Plan och miljö består av knappt 70 medarbetare som arbetar med miljötillsyn, miljöfrågor i samhällsplaneringen samt med att samordna klimatarbetet och miljöbilssatsningarna inom Stockholms stad.

Nu söker vi en utvecklingsinriktad enhetschef till företagsenheten.

Om företagsenheten
Företagsenheten arbetar med tillsyn av såväl stora som små miljöfarliga verksamheter. Förorenad mark, kemiska produkter, kemiska ämnen i varor och farligt avfall ingår också i enhetens 20-tal olika tillsynsområden. På enheten arbetar 19 medarbetare.

Din roll
Som chef har du fullt verksamhets-, personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för din enhet. Du rapporterar direkt till avdelningschefen och du är en del av avdelningsledningen där du aktivt deltar med ett avdelningsövergripande perspektiv. Ditt huvudsakliga uppdrag är att leda enhetens arbete och att tillsammans med medarbetarna arbeta med utveckling av verksamheten exempelvis genom större fokus på miljönytta i tillsynen, utveckling av digitala arbetssätt och förändrade rutiner. Du styr verksamheten för att nå uppsatta mål och bästa möjliga kvalitet. Att omvärldsbevaka inom området och delta i relevanta nätverk är för dig en självklarhet och en viktig del i utvecklingen av enheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • för tjänsten relevant högskoleutbildning inom exempelvis naturvetenskap eller samhällsvetenskap

  • gedigen ledarerfarenhet varav flerårig chefserfarenhet innefattande verksamhets-, personal- och budgetansvar

  • erfarenhet av miljöarbete och/eller myndighetsutövning

  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • tillsyn enligt miljöbalken eller annat tillsynsområde

  • arbete i offentlig verksamhet.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Som enhetschef är du stabil och trygg i dig själv och i ledarrollen. Du skapar engagemang och delaktighet och ger dina medarbetare förutsättningar att lyckas i sina uppdrag. Som ledare är du förtroendegivande och motiverande. Du har en ledarstil där du leder genom att coacha och du vill och är bra på att samarbeta så väl internt med medarbetare, mellan enheter och avdelningar samt externt i olika nätverk och med samverkanspartners.  Du har ett helhetsperspektiv och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Då rollen innefattar att dagligen fatta olika beslut av myndighetsart är det viktigt att du kan fatta avvägda beslut även under tidspress utifrån tillgänglig information.  Vidare är du kreativ vilket innebär att du kan komma med nya idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är utvecklingsinriktad och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder
Miljöförvaltningen, med cirka 260 anställda, är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi har vida flexramar och satsar på hälsa och friskvård. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö.

Övrigt
I denna rekrytering kan arbetsprov och tester komma att användas som en del i processen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2172
Kontakt
Gustaf Landahl, avdelningschef, 0850828916
Anna Nordahl, rekryteringskonsult, 0850811734
Facklig företrädare
Pia Holmström, SACO, 08-50828763
Luis Lopez, Vision, 08-50827929
Karin Wrannvik, Ledarna , 076-1290750
Publicerat 2021-05-03
Sista ansökningsdag 2021-05-17
Utbildningskrav Högskola/universitet

Publicerad 2021-05-03

Ansök nu