Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Forskare inom transporter, mark och vattenmiljö till VTI

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, Linköping

Ansök nu

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 215 anställda och en omsättning på 245 MSEK. Institutet har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund.

Till miljöenheten söker vi nu en erfaren forskare inom området transporter, mark- och vattenmiljö med inriktning mot teknik-, laboratorie- och fältarbete. Placeringsort för tjänsten är Linköping.

Miljöenheten forskar om transporter och deras klimat- och miljöpåverkan (buller, luftföroreningar, vattenföroreningar, markpåverkan mm) samt hur den negativa påverkan kan avhjälpas. Enheten arbetar både med grundläggande kunskapsutveckling och mer tillämpade projekt och frågor som griper över flera vetenskapliga discipliner i nära samverkan med myndigheter och andra aktörer. Vi genomför allt från fleråriga forskningsprojekt i samarbete med kommuner, universitet och andra forskningsinstitut till kortare uppdrag.

Om tjänsten
Som forskare bidrar du till nya projekt utifrån forskningsidéer inom ditt kompetensområde som du tillsammans med andra forskare söker finansiering för. Arbetsuppgifterna innebär kontakter med uppdragsgivare, samarbetspartners och andra forskare såväl nationellt som internationellt.

Forskartjänsten inom området transporter och mark- och vattenmiljö innebär arbete med att förbättra förståelsen av förekomst och spridning av transporternas föroreningar samt att utvärdera deras effekter genom mätningar, provtagning (inklusive utveckling av provtagningsmetoder), analys och modellering. Arbetet är kopplat till aktuella problemområden som mikroplaster, vägdamm och vägsalt, men kan även omfatta andra transportrelaterade föroreningar.

Din profil
Du har en doktorsexamen inom naturvetenskap eller teknik med en inriktning som är relevant för tjänsten. Du ska självständigt kunna sammanställa, analysera och presentera material och i ditt arbete vara väl förankrad i relevant teoribildning och metodik. Du behöver ha lätt för att samarbeta och god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska och engelska. Förmåga att kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt är ett krav. Du förutsätts ha arbetat både som projektledare för forskningsprojekt och med att skriva forskningsansökningar. Erfarenhet av internationellt samarbete och ett utvecklat nationellt och internationellt kontaktnät är en merit.

Det är meriterande med erfarenhet och kunskap inom utveckling av mät- och provtagningsteknik samt erfarenhet av fält- och laboratoriearbete.

Mer information
Ytterligare information om tjänsten lämnas av Yvonne Andersson-Sköld, t.f forskningschef, 0709 - 430 123. Fackliga representanter är Jonas Ihlström, Saco, och Thomas Lundberg, ST, vilka du når via VTI:s växel, 013-20 40 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på www.vti.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan inklusive cv och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan ”Forskare transporter, mark- och vattenmiljö” dnr 2020/0542-3.1 och skicka den till VTI, HR-enheten, 581 95 Linköping eller per e-post till vti@vti.se.

Sista ansökningsdag är den 20 januari 2021.

Publicerad 2020-12-22

Ansök nu