Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Forskningsassistent - miljö till VTI

Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, Linköping

Ansök nu

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med ca 215 anställda och en omsättning på drygt 245 MSEK. Institutet har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund. Till miljöenheten söker vi nu en forskningsassistent. Tjänsten är placerad i Linköping.

Miljöenheten forskar om transporter och deras klimat- och miljöpåverkan. Vi arbetar både med grundläggande kunskapsutveckling och mer tillämpade projekt och frågor i nära samverkan med myndigheter och andra aktörer.

Om tjänsten
Arbetet innebär omväxlande arbetsuppgifter där provtagning och sammanställning av mätresultat samt utförande av olika laboratorieuppgifter varvas med att bistå forskare med metodutveckling, analys och sammanställning av data. Dessutom kan det ingå att medverka vid intervjustudier. Du kommer även att vara delaktig i att sammanställa och presentera resultat muntligt och skriftligt. Tjänsten innebär en del resor och arbete i fält. Du kommer att arbeta nära VTI:s forskare, doktorander och andra assistenter.

Din profil
Du bör ha naturvetenskaplig utbildning med miljöinriktning på masternivå eller motsvarande samt ha erfarenhet av laboratoriearbete. Det är en merit om du har arbetat med miljö- och transportfrågor. Vi förutsätter att du är noggrann, bra på att organisera ditt arbete och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du kan både arbeta självständigt och är bra på att skapa goda relationer och samarbeten i såväl interna som externa nätverk.

Mer information
Ytterligare information om tjänsten lämnas av Mattias Haraldsson, avdelningschef, 08-555 770 27. Fackliga representanter är Jonas Ihlström, Saco, och Thomas Lundberg, ST, vilka du når via VTI:s växel, 013-20 40 00.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på www.vti.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ansökan
Välkommen med din ansökan inklusive cv och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan ”Forskningsassistent miljö, dnr 2020/0303–3.1”, Skicka ansökan till VTI, HR-enheten, 581 95 Linköping eller per e-post till vti@vti.se.

Sista ansökningsdag är 10 augusti 2020.

Publicerad 2020-06-29

Ansök nu