Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Forskningssekreterare till Naturvårdsverket

Naturvårdsverket, Stockholm/Östersund

Ansök nu

Vill du vara med att omsätta forskningsresultat och ge kunskapsstöd till Naturvårdsverket i stort? Nu har du chansen- till Forskningsenheten söker vi efter en forskningssekreterare.

Som forskningssekreterare arbetar du inom Forskningsenheten som ingår i Hållbarbarhetsavdelningen. Du tillhör ett team som består av forskningssekreterare, forskningskommunikatörer samt forskningshandläggare.

Naturvårdsverket fördelar årligen cirka 115 miljoner kr ur miljöforskningsanslaget och viltvårdsfonden. Syftet är att finansiera forskning av hög kvalitet till stöd för Naturvårdsverkets och Havs- och vattenmyndighetens arbete med exempelvis miljökvalitetsmålen, miljöbalken samt underlag för internationellt förhandlingsarbete. Forskningsenheten har bland annat ansvar för samordning av miljöforskning samt hantering av miljöforskningsanslaget.

Dina arbetsuppgifter  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inbegriper att leda arbetet med att ta fram behovs- och kunskapsinventeringar, utlysningar, granskning av ansökningar, och avrapporteringar. Du initierar och leder arrangemang för workshops, informationsdagar, årsmöten inom projektsatsningar, forskningsdagar etc. Du kan komma att bistå i regeringsuppdrag, dels i form av utlåtanden kring sakfrågor och dels i relation till miljöforskningsanslaget.

Din kompetens

Vi söker dig som är disputerad, gärna med en samhällsvetenskaplig inriktning, och har några års arbetslivserfarenhet inom relevant område (utöver doktorandstudier). Det är meriterande om du har en god överblick över nationell eller internationell miljöforskning och vi ser gärna att du tidigare har arbetat med kommunikation eller administration inom forskning. Har du arbetslivserfarenhet av miljöarbete är det en fördel, likaså om du har erfarenhet av projektledning.

För att lyckas i denna roll trivs du i en nätverkande roll där du är drivande och vill arbeta i projektform. Du har en mycket god förmåga att uppbygga ett stort kontaktnät och samarbeta med kollegor och grupper med olika bakgrund. Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är strukturerad, det vill säga ser helheter, planerar, prioriterar och håller tidsramarna. Arbetsuppgifterna förutsätter att du är självgående, tar ansvar och driver processer vidare.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 18 april 2021.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Mats Andersson, chef för Forskningsenheten
Karin Hansen, forskningssekreterare
Ficre Zehaie, facklig representant, ST
Anders Törngren, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-03-19

Ansök nu