fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Hållbarhets/energicontroller

Stockholm Vatten och Avfall, Stockholm

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Stockholm Vatten och Avfall är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Vi är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Vi tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör och har ett långsiktigt ansvar för kommande generationer. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Arbetsuppgifter
Vill du jobba med hållbarhet i ett bolag som gör samhällsnytta, tillsammans med härliga och kompetenta kollegor, i en verksamhet som är kritisk för ett fungerande och hållbart Stockholm? Vill du hjälpa oss att uppfylla vår vision Tillsammans för världens mest hållbara stad? Då är det här jobbet för dig!

Vi behöver utöka Hållbarhetsenheten med en ny kollega!

Vi behöver en person som ska arbeta som energi- och hållbarhetscontroller. Din uppgift blir att sammanställa data och statistik, analysera data, ge förslag på förbättringar och genomföra beräkningar. Du kommer även sammanställa rapporter, medverka i utredningar, utveckla arbetssätt och digitalisera statistikflöden. Detta är en ny roll som du kommer att ha möjlighet att påverka och utveckla, utifrån verksamhetens behov.

Energiområdet

 • Ansvara för energistatistiksystemet inklusive dess utveckling

 • Analysera energianvändningen och ta fram energieffektiviserande åtgärder tillsammans med verksamheten

 • Ansvara för att ta fram underlag för budget och lönsamhetskalkyler, t.ex. för solcellsinvesteringar

 • Rapportera och kommunicera energistatistik, externt och internt

 • Ta fram rapporter och utredningar för att utveckla effektiva och långsiktigt hållbara energilösningar i samarbete med energistrateg

Hållbarhetsområdet

 • Sammanställa utsläppsdata från energidata och andra källor, enligt GHG-protokollet (Greenhouse Gas Protocol)

 • Genomföra klimatberäkningar, enklare LCA:er (livscykelanalys) och LCC:er (livscykelkostnad)

 • Sammanställa och analysera data inom olika hållbarhetsområden

 • Ta fram rapporter och medverka vid utredningar inom klimatområdet och olika hållbarhetsområden, i samarbete med miljösamordnare och hållbarhetsstrateger.

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har följande kompetens och erfarenhet:
• Relevant eftergymnasial utbildning inom energi/miljövetenskap.
• Erfarenhet av operativt arbete med energi-, klimat och hållbarhetsfrågor.
• Erfarenhet av att göra LCA beräkningar och arbete med statistik.
• Erfarenhet av projekt.

Det är även meriterande ifall du har erfarenhet av samhällsbyggnad.

Som person vill vi att du är:

 • Självgående - Du tar ansvar för ditt egna arbete genom att strukturera och driva ditt arbete framåt självständigt.

 • Noggrann - Du har förmåga att se till detaljer i din planering, ditt utförande och dina uppgifter. Du är strävar efter att ha en hög kvalité inom ramen för ditt uppdrag.

 • Initiativtagande - Du tar initiativ i ditt arbete och får saker att hända. Du besitter en förmåga att omsätta planering till aktivitet som leder till önskade resultat.

 • Samarbetsförmåga - Som person bidrar du till ett gott samarbete genom att ha ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Du bjuder in till dialog, lyssnar aktivt och anpassar din kommunikation utifrån rådande situation.

 • Kommunikativ - Du lyssnar in och anpassar dig till mottagare och situation. Du talar tydligt och engagerat i både enskilda möten och i större sammanhang, för att påverka och övertyga i avsikt att få med sig andra.

 • Serviceinriktad - Du är positiv, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande gentemot kollegor och kunder. Du visar ett intresse, en vilja och en förmåga att hjälpa andra, med fokus på lösningar.

 • Analytisk (problemlösningsförmåga)- Du har en förmåga i att lösa problem utan att missa detaljer i de långsiktiga strategierna. Du har en förmåga att se logik och samband även om informationen eller miljön upplevs komplex.

Anställningens omfattning
Anställningsform : Tillsvidareanställning
Omfattning : Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2023-02-05
Referensnummer : C119682

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt
Kontaktperson
Gofi Aldstam, Hållbarhetschef
Telefon: 08- 52212080
E-postadress: gofi.aldstam@svoa.se

Övrigt
Förutom spännande arbetsuppgifter, engagerade kollegor och ett bra arbetsklimat erbjuds du även goda anställningsförmåner och arbetsvillkor i en lärande organisation. Vi erbjuder våra medarbetare goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mera om oss på svoa.se/jobb

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.

Publicerad 2023-01-18

Ansök nu