Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Hållbarhetschef till Varbergs Bostad

Varbergs Bostad, Varberg

Ansök nu

Hey doer! Vi söker en hållbarhetschef.

Varbergs Bostads AB är Varbergs största hyresvärd med 5 400 lägenheter. Varbergs Bostad är en aktiv samhällsaktör och har som mål att de kommande åren bygga 1 400 nya hyresrätter i Varberg. Vår värdegrund – mod, ansvar och delaktighet – är en ledstjärna för på den resa vi står inför och den spännande utveckling som pågår.

Varberg växer och vårt uppdrag är att bostadsförsörja Varberg. Det vi gör idag påverkar många människor generationer framåt. Därför söker vi dig som vill vara med och bidra till en stad i ständig utveckling.

Läs mer om oss på www.varbergsbostad.se.

Varbergs Bostad söker en hållbarhetschef som aktivt arbetar med hållbarhet ur ett större perspektiv. För oss handlar hållbarhet inte bara om miljö- och klimatfrågor, utan vi har ett brett anslag där såväl de sociala, som de ekonomiska aspekterna står i fokus. Det innebär att du kommer att jobba för ett hållbart liv i och mellan husen och hjälpa oss att utvecklas, utan att äventyra framtiden för kommande generationer.

Ett riktigt viktigt jobb
Du får ett övergripande ansvar för klimatfrågor och leder vårt arbete inom Agenda 2030, FN:s barnkonvention, samhällsfrågor och frågor om äldres, ungdomars och barns möjligheter och förutsättningar i sitt boende. Medborgardialog, utrednings- och remissarbete, samt omvärlds- och trendanalyser är viktiga inslag i arbetet. Du arbetar även aktivt med hyresgästaktiviteter.

Ekologisk, ekonomisk och en socialt hållbar utveckling. Allt hänger ihop. Som hållbarhetschef får du ett bolagsövergripande ansvar och rapporterar ditt arbete direkt till VD. Du blir även vår kontaktperson i Eurhonet, som är ett europeiskt nätverk av bostadsbolag.

Vi tror på dig!
För att lyckas i din roll som hållbarhetschef hos oss ska du tycka om att arbeta både högt och lågt. Du ska ha en förmåga att få saker att hända och är inte rädd för att kavla upp ärmarna. Förmågan att omsätta dina tankar till faktiskt arbete och vara det man kallar för en ”doer” är avgörande för framgång i jobbet.

Räkna med ett självständigt arbete, med bra stöttning och team work i organisationen. Du är stabil, prestigelös, social, nyfiken och lyhörd – precis som oss andra! Som hållbarhetschef ser vi att du är en person som kan företräda Varbergs Bostad.

Din bakgrund:

  • Högskoleutbildning inom relevant ämnesområde

  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

  • Branscherfarenhet/erfarenhet av fastighetsförvaltning är önskvärd, men inget krav

  • Du bör ha flerårig arbetserfarenhet inom relevant område

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete i ett företag som är bland de främsta i branschen och som är i en expansiv fas. Din personliga insats får stor betydelse för bolagets utveckling och förmåga att lösa uppdraget - att bostadsförsörja Varberg.

Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5
Kontakt
Håkan Karlsson, HR-chef, 0340-69 75 13
Ulf Hofstedt, VD, 0340- 69 75 01
Facklig företrädare
Henrik Bertilsson, Vision, 0340-69 75 07
Publicerat 2021-09-28
Sista ansökningsdag 2021-10-31

Publicerad 2021-10-04

Ansök nu