Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Hållbarhetsstrateg affärsstöd, Folksam

Folksam, Stockholm

Ansök nu

Det händer mycket spännande hos oss på Folksam just nu. Vi gör flera satsningar för att möta verksamhetens och affärens högt satta mål inom hållbarhet. Vi ser både ett ökat krav på praktisk tillämpning från våra kunder och omvärld, men inte minst från de regelverk som styr hållbarhetsarbetet inom pensions- och försäkringsbranschen. Vi tar nu nästa steg i att förbättra våra arbetssätt för att öka effektivitet och produktivitet i utvecklingsarbetet mot att vara och uppfattas som ledande i branschen på hållbarhet.  

Jobbar du idag strategiskt med hållbarhetsfrågor med syfte att skapa affärsnytta? Vill du vara med och vässa positionen för försäkringsbranschens mest hållbara varumärke och i arbetet med att säkerställa hur vi mäter och lever upp till att vara de ledande bolagen inom hållbarhet på marknaden? Då kan du bli en viktig del i vårt strategiska arbete på hållbarhetssektionen.  

Det här gör du som hållbarhetsstrateg på Folksam
I nära samarbete med hållbarhetschef och övriga kollegor planerar, projektleder, genomför och följer du upp vårt hållbarhetsarbete. Din roll innefattar att jobba med hållbarhetsstrategiska affärsfrågor som exempelvis produktutveckling, omvärldsanalys och rapportering. Din roll är viktig för att Folksamgruppen ska kunna säkerställa att hållbarheten genomsyrar allt vi gör och du arbetar aktivt med att säkerställa ett effektivt samarbete internt.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar:

  • Bistå försäkringsaffären med kunskap om marknadsutveckling och konkurrensanalys inom hållbarhetsområdet samt ta fram underlag för att utveckla befintliga erbjudanden

  • Konkurrensanalys för prioriterade bolag inom Folksamgruppen, med hänsyn till bolagsspecifika hållbarhetsfrågor.

  • Säkerställa hur vi mäter och lever upp till att vara de ledande bolagen inom hållbarhet

  • Intressentdialog

  • Presentera analys och underlag för relevanta grupper inom bolaget

  • Följa och utvärdera hållbarhetsarbetet hos dotterbolagen

Är du den vi söker?  
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och/eller mångårig arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsområdet. Du har bred sakkunskap inom hållbarhet, gärna med bakgrund inom affärsutveckling, industriell ekonomi (affär) och analys. Vidare har du god erfarenhet av att jobba både självständigt och strategiskt i egna uppdrag liksom vana av att leda andra och visa riktning. Du är en skicklig kommunikatör i tal och skrift på både svenska och engelska och trivs i ett värderingsdrivet företag. 

För att lyckas och trivas i rollen krävs att du är relationsbyggande med mycket god förmåga att samverka över breda kontaktytor internt och externt. Du är trygg i din kompetens, lyhörd och har lätt för att se helheten. Vidare är du analytisk och pedagogisk och har förmågan att se och kommunicera hur olika delar samverkar i verksamheten.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så här söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast den 1 juni 2020. Vi tar endast emot ansökningar via Folksams rekryteringssystem. Ansök redan idag då urval sker löpande.

För mer information är du välkommen att kontakta Karin Stenmar, hållbarhetschef, 070-831 66 76 eller karin.stenmar@folksam.se.  

Fackliga företrädare: Forena Ann-Charlotte Tollqvist 073-440 10 59, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708–316144 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Ansök senast
2020-06-01

Om oss
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Publicerad 2020-05-20

Ansök nu