Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Hållbarhetsstrateg Hållbara leveranskedjor

Region Stockholm, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och växla upp Region Stockholms hållbarhetsarbete och driva omställningen mot en hållbar konsumtion och produktion genom hållbara inköp av varor och tjänster? Region Stockholm är en av Sveriges största upphandlande myndigheter, och upphandling är ett mycket viktigt verktyg för att nå våra hållbarhetsmål och för att bidra till en hållbar utveckling.

Nu söker vi en hållbarhetsstrateg med ansvar för vår uppförandekod för leverantörer och att genomföra Region Stockholms hållbarhetsarbete kopplat till hållbara leveranskedjor. Här får du vara med och göra skillnad tillsammans med andra!

Om tjänsten
Som hållbarhetsstrateg ansvarar du tillsammans med engagerade medarbetare på avdelningen för hållbarhet och internationella frågor för att leda, utveckla, samordna och följa upp det strategiska hållbarhetsarbetet i Region Stockholm, utifrån Region Stockholms nya hållbarhetspolicy och hållbarhetsstrategi. En viktig prioritering är bland annat att säkerställa hållbara leveranskedjor i de varor och tjänster som levereras till Region Stockholm. Andra viktiga prioriteringar är att minska klimatpåverkan, främja övergång till en cirkulär ekonomi, skydda människor och miljö från skadliga ämnen, bevara och stärka biologisk mångfald och ekosystemtjänster. De kommande åren är fokus att omsätta de politiska ambitionerna i praktisk handling, och arbetet genomförs i nära samverkan med Region Stockholms förvaltningar och bolag inom hälso- och sjukvård och kollektivtrafik.

Som hållbarhetsstrateg inom hållbara leveranskedjor ansvarar du för att tillämpa Region Stockholms uppförandekod för leverantörer vid samordnade upphandlingar av varor och tjänster, för att motverka kränkningar av mänskliga rättigheter i våra leveranskedjor. Arbetet innefattar riskanalys, kravställning, leverantörsuppföljning och avvikelsehantering samt att rapportera och kommunicera resultat. Du kommer även att driva dialogmöten med leverantörer och branschorganisationer, bistå med expertkunskap till Region Stockholms verksamheter samt vara Region Stockholms representant i Sveriges regioners nationella samverkan kring hållbar upphandling. Ett viktigt fokus är även att vidareutveckla det strategiska arbetet med hållbara leveranskedjor i hela organisationen samt i det strategiska inköpsarbetet inom Region Stockholm.

Som hållbarhetsstrateg arbetar du för att de politiska målen uppnås och att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet och på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv på alla dimensioner av hållbarhet, både miljö, socialt och ekonomiskt, och ett intresse av att delta i utvecklingen av Region Stockholms samlade hållbarhetsarbete.

Vilka är vi?
Tjänsten är placerad på miljöenheten som är en av fyra enheter på regionledningskontorets avdelning för hållbarhet och internationella frågor, med totalt cirka 30 medarbetare. Arbetet sker i nära samarbete med övriga enheter på avdelningen och med flera andra avdelningar, förvaltningar och bolag inom Region Stockholm. På enheten finns ett stort engagemang för hållbarhetsfrågorna, ett öppet klimat, fin sammanhållning och en kultur av att hjälpa varandra att lyckas.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och mycket goda kunskaper om risk för kränkningar av mänskliga- och arbetares rättigheter, miljöpåverkan och korruption i globala leverantörskedjor, samt om FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. För tjänsten krävs erfarenhet av riskanalys och uppföljning av sociala krav i leverantörsled.

Det är meriterande om du har kunskap om lagen om offentlig upphandling och erfarenhet av att ställa och följa upp sociala krav i offentlig upphandling samt av att hålla utbildningar om hållbara leveranskedjor.

Som hållbarhetsstrateg har du ett strategiskt, långsiktigt tänkande och en god förmåga att omsätta strategi i praktisk handling. Du är mål- och resultatorienterad med en förmåga att agera och prioritera i en föränderlig miljö. Du har även en utvecklad analytisk förmåga, arbetar strukturerat, är drivande och självgående. Då tjänsterna har många kontaktytor förutsätter vi att du har mycket god samarbets- och kommunikativ förmåga och att du uttrycker dig väl på svenska och engelska. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vårt erbjudande
Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppenvård.

Vi sitter på Lindhagensgatan på västra Kungsholmen. Hit tar du dig lätt med kollektivtrafik och cykel. Vi erbjuder möjlighet att arbeta på distans en del av arbetsveckan, samt utrustning och bidrag till ett ergonomiskt hemmakontor.

Ansökan
Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt! När du ansöker kommer du att få besvara ett par frågor.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta tf chef för miljöenheten Anne Karlsson, anne.karlsson@regionstockholm.se.

Regionledningskontoret arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen, tillväxt- och regionplanenämnden samt klimat- och hållbarhetsnämnden får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag för att utveckla Region Stockholm. Läs mer här

Att söka jobb i Region Stockholm
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/6640

Kontakt
Anne Karlsson, 08-12314470
Facklig företrädare
Vision, Tommy Mäntynen, tommy.mantynen@regionstockholm.se
SACO, Jonas Ivarsson, 08-12314458

Publicerat: 2022-09-09
Sista ansökningsdag: 2022-10-04

Publicerad 2022-09-15

Ansök nu