Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Hållbarhetsstrateg till White arkitekter

White arkitekter AB Stockholm, Stockholm

Ansök nu

Välkommen till White! Vi är ett medarbetarägt företag som har legat i framkant av den hållbara samhällsutvecklingen i 70 år. Vi arbetar med skolor, parker, bostäder, kontor, stadsplaner och allt däremellan. Våra uppdrag sträcker sig över hela Skandinavien och stora delar av världen. Samverkan, mellan våra olika kompetensområden inom företaget och tillsammans med våra samarbetspartners och kunder, är både en framgångsfaktor i våra uppdrag och en kultur som stimulerar oss som medarbetare att utvecklas.

Några av våra spännande projekt de senaste åren är Sara Kulturhus (Nordens högsta träbyggnad) i Skellefteå, nollenergihotellet House of Choice i Arenastaden och Moorfields Eye Hospital i London. Just nu upplever vi en större efterfrågan på vårt hållbara, interdisciplinära arbetssätt och startar precis flera projekt med riktigt höga hållbarhetsambitioner inom klimat, återbruk och social hållbarhet i alla olika skalor, från inredning till stadsbyggnad.

Vår grupp
I gruppen arbetar hållbarhetsstrateger, beräkningsspecialister, specialister inom olika hållbarhetsdiscipliner, projektledare och kalkylatorer. Vi är en mångfasetterad grupp med medarbetare med olika nationaliteter och med olika bakgrund inom branschen. Våra arbetsuppgifter spänner från att arbeta integrerat med arkitekterna i våra projektteam till att ha egna uppdrag, bedriva utvecklingsarbete och FoU-projekt. Du kommer arbeta i en kreativ miljö med projekt i olika skeden från tävlingar och förstudier fram till genomförande projekteringsskeden.

Rollen
Din roll i teamet är att se till att adressera de hållbarhetsaspekter som är av betydelse för projektet och ta fram strategier för hur dessa aspekter ska hanteras. Som strateg arbetar du med allt från att hålla i presentationer och workshops för kunder, samordna hållbarhetsarbetet i projektet där flertalet specialister är inkopplade, till att själv göra projektspecifika utredningar. Vi har ett utforskande sätt att arbeta där det kontinuerliga samtalet och samarbetet med arkitekterna och övriga kompetenser inom företaget utmanar och förfinar våra metoder.

Din profil

  • Vi söker dig som är utbildad miljövetare, arkitekt, civil- eller högskoleingenjör, alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet.

  • Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.

  • Du har erfarenhet av och förståelse för plan- och/eller projekteringsprocessen.

  • Du har engagemang och erfarenhet av att hantera en eller flera hållbarhetsdimensioner i projekt. (med tyngdpunkt åt ekologisk hållbarhet.)

  • Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

  • Du har erfarenhet av att leda workshops och trivs att tala inför publik.

Vidare är det meriterande om du har några års erfarenhet av att arbeta som projekterande ingenjör/arkitekt eller har motsvarande erfarenhet av plan- och/eller byggprocessen. Meriterande är det även om du har arbetat hos fastighetsutvecklare, entreprenör eller inom kommun, då vi ser en bredare förståelse för branschens olika utmaningar som en nyckel i att påverka och ge värdefull input till projekten och gruppen så att vi fortsätter att utvecklas och ligga i framkant inom vårt område.

Som person är du strategisk, kreativ och vågar utmana. Du tar ansvar för att driva ditt arbete framåt och nå resultat. Du är bra på att prioritera och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs med att leda andra, delar med dig av din kunskap och tar ansvar för din egen utveckling.

Mer information
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 28 januari. Vi har ingen möjlighet att hantera ansökningar via e-post. 

Har du frågor om tjänsten kontaktar du Gruppchef Caroline Cederström, caroline.cederstrom@white.se.

Facklig representant, Anna Ågren (SA/SI): anna.agren@white.se.

Publicerad 2021-12-22

Ansök nu