Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Hållbarhetsstrateger inom klimat och giftfri miljö

Region Stockholm, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och växla upp Region Stockholms hållbarhetsarbete? Nu söker vi två hållbarhetsstrateger med uppdrag att genomföra Region Stockholms hållbarhetsarbete inom klimat och energi respektive giftfri miljö. Här får du vara med och göra skillnad tillsammans med andra!

Vi söker er som vill vara med och driva Region Stockholms miljöarbete framåt - för en mer hållbar hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och Stockholmsregion. Är det viktigt för dig att det du gör på dagarna har betydelse i ett vidare perspektiv? Då kan tjänsten som hållbahetsstrateg vara rätt för dig!

Om tjänsten
Som hållbarhetsstrateg ansvarar du tillsammans med engagerade medarbetare på miljöenheten för att leda, utveckla, samordna och följa upp det strategiska klimat- och miljöarbetet inom Region Stockholm, utifrån Region Stockholms nya hållbarhetspolicy och hållbarhetsstrategi.

Viktiga prioriteringar är bland annat att minska klimatpåverkan, främja övergång till en cirkulär ekonomi, skydda människor och miljö från skadliga ämnen, bevara och stärka biologisk mångfald och ekosystemtjänster samt att säkerställa hållbara leveranskedjor. De kommande åren är fokus att omsätta de politiska ambitionerna i praktisk handling, och arbetet genomförs i nära samverkan med Region Stockholms förvaltningar och bolag inom hälso- och sjukvård och kollektivtrafik.

Som hållbarhetsstrateg arbetar du för att de politiska målen uppnås och att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet och på ett effektivt sätt.

Hållbarhetsstrateg klimat och energi har fokus på mål- och strategiarbete inom energieffektivisering, hållbara transporter, mobilitet och verksamheternas övriga direkta och konsumtionsbaserad klimatpåverkan.

Hållbarhetsstrateg giftfri miljö har fokus på mål- och strategiarbete kopplat till utfasning av miljö- och hälsoskadliga ämnen i både kemiska produkter och varor inom hälso- och sjukvården, kollektivtrafiken, bygg- och anläggning samt kulturverksamhet. I detta ingår att stödja med kemikaliekompetens i verksamheternas miljöarbete samt vid inköp och upphandlingar

Som hållbarhetsstrateg är det viktigt att du har ett helhetsperspektiv på alla dimensioner av hållbarhet, både miljö, socialt och ekonomiskt, och ett intresse av att delta i utvecklingen av Region Stockholms samlade hållbarhetsarbete.

Vilka är vi?
Tjänsten är placerad på miljöenheten som är en av fyra enheter på regionledningskontorets avdelning för hållbarhet och internationella frågor, med totalt cirka 30 medarbetare. Arbetet sker i nära samarbete med övriga enheter på avdelningen och med flera andra avdelningar, förvaltningar och bolag inom Region Stockholm. På enheten finns ett stort engagemang för hållbarhetsfrågorna, ett öppet klimat, fin sammanhållning och en kultur av att hjälpa varandra att lyckas.

Vem är du?
Till tjänsten som hållbarhetsstrateg klimat och energi söker vi dig som har relevant akademisk utbildning med mycket goda kunskaper inom klimat och energi, samt goda kunskaper om hållbarhetsfrågor generellt. Rollen kräver flerårig erfarenhet av strategiskt arbete med klimatfrågor, vana att driva utvecklingsprojekt samt kunskap om analys och bedömning av klimatberäkningar.

Till tjänsten som hållbarhetsstrateg giftfria miljöer söker vi dig som har relevant akademisk utbildning med mycket goda kunskaper inom kemi och kemiska miljö- och hälsorisker alternativt toxikologi, samt goda kunskaper om hållbarhetsfrågor generellt. Rollen kräver flerårig erfarenhet av strategiskt miljö- och kemikaliearbete samt vana att driva utvecklingsprojekt. Det är meritande om du har erfarenhet av utfasnings- och substitutionsarbete.

Som hållbarhetsstrateg har du ett strategiskt, långsiktigt tänkande och en god förmåga att omsätta strategi i praktisk handling. Du är mål- och resultatorienterad med en förmåga att agera och prioritera i en föränderlig miljö. Du har även en utvecklad analytisk förmåga, arbetar strukturerat, är drivande och självgående. Då tjänsterna har många kontaktytor förutsätter vi att du har mycket god samarbets- och kommunikativ förmåga och att du uttrycker dig väl på svenska och engelska. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vårt erbjudande
Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppenvård.

Vi sitter på Lindhagensgatan på västra Kungsholmen. Hit tar du dig lätt med kollektivtrafik och cykel. Vi erbjuder möjlighet att arbeta på distans en del av arbetsveckan, samt utrustning och bidrag till ett ergonomiskt hemmakontor.

Ansökan
Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt! När du ansöker kommer du att få besvara ett par frågor.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta tf chef för miljöenheten Anne Karlsson, anne.karlsson@regionstockholm.se.

Regionledningskontoret arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen, tillväxt- och regionplanenämnden samt klimat- och hållbarhetsnämnden får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag för att utveckla Region Stockholm. Läs mer här

Att söka jobb i Region Stockholm
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/6563

Kontakt
Anne Karlsson, 08-12314470

Facklig företrädare
Vision, Tommy Mäntynen, tommy.mantynen@regionstockholm.se
SACO, Jonas Ivarsson, 08-12314458

Publicerat: 2022-09-09
Sista ansökningsdag: 2022-10-04

Publicerad 2022-09-15

Ansök nu