Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Handläggare för översvämningsfrågor till MSB

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Karlstad/Stockholm

Ansök nu

Vi söker handläggare för översvämningsfrågor

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Om anställningen

Vill du göra skillnad och känna att ditt arbete bidrar till att stärka samhällets förmåga att hantera olyckor och kriser? Har du ett stort samhällsintresse? Då kan detta vara ett arbete för dig.

Vi söker en handläggare inom översvämningsområdet som kommer ansvara för utveckling och stöd, framförallt till kommuner och länsstyrelser kring översvämningsfrågor kopplat till EUs översvämningsdirektiv. I tjänsten ingår att kunna representera Sverige i EU-arbetet.

På MSB får du en meningsfull och samhällsnyttig roll med bra utvecklingsmöjligheter och förmånliga villkor. Vi har ett brett uppdrag att stödja andra i syfte att samhället ska bli säkrare. Du får möjlighet att bidra med din kunskap och arbeta med kollegor som har olika bakgrunder, kompetenser och erfarenheter. Förutom intressanta arbetsuppgifter och trevliga arbetskamrater erbjuder vi ett flexibelt arbetssätt och stimulerande arbetsmiljö i nya och moderna lokaler.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en funktion på 10 personer som utvecklar stöd och arbete med naturolyckor och klimatanpassning på enheten för arbete med naturolyckor och beslutsstödsystem (RO-NB). Ditt fokus kommer främst vara på att vägleda och stödja kommuner, länsstyrelser och andra aktörer att förebygga översvämningar samt att samverka med andra myndigheter i frågorna. Dessutom ingår att inrikta och följa upp den forskning MSB finansierar, delta i utvecklingsarbete, remisshantering, rådgivning, föreläsningar osv. Du förväntas kunna delta i och representera MSB i olika fora såväl nationellt som inom EU och internationellt. Du kommer också bidra i andra förekommande arbetsuppgifter på enheten och myndigheten.

Din kompetensprofil:

För tjänsten krävs att du har god kunskap och erfarenhet från arbete med översvämningsfrågor.

Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig. För jobbet krävs god struktur och samarbetsförmåga samt att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med översvämnings- och vattenfrågor inom kommun, länsstyrelse, som konsult eller motsvarande. Likaså om du har arbetat med översvämningsdirektivet och/eller vattendirektivet och är väl förtrogen med EU-arbete. Meriterande är också om du har arbetat med översvämningskarteringar och har kunskap om hydraulisk modellering och beräkningar. Till övriga meriter räknas om du arbetat med vattenförsörjnings- och dricksvattenfrågor samt dammsäkerhet och GIS.

Vi söker dig som har förmåga att

  • ta ansvar och arbeta både självständigt och tillsammans med andra

  • projektleda, organisera, samordna och ansvara för deadlines

  • ha fokus på mål- och resultat, oftast med flera samtidiga uppgifter

  • arbeta strukturerat, engagerat och tillitsfullt

  • samverka och stödja kommuner, länsstyrelser, andra myndigheter och aktörer

  • dela med dig av kunskap i olika sammanhang

  • företräda MSB i olika forum nationellt och internationellt

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och hur vi tror att du kommer att passa in i gruppen.

Vi erbjuder dig ett samhällsviktigt arbete med stor variation, meningsfulla arbetsuppgifter, god arbetsmiljö och trygga anställningsvillkor. Som anställd i staten bidrar du till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Om MSB

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Anställningen är placerad på avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggande vid enheten för arbete med naturolyckor och beslutsstödsystem. Enhetens uppgift är att tillsammans med aktörer arbeta för att förebygga, begränsa och utveckla förmåga att hantera skogsbränder. Vidare ingår bedömning och hantering av översvämningsrisker, skydd mot översvämning och hantering av bidrag till förebyggande åtgärder mot naturolyckor. I uppgiften ingår oljeskadeskydd samt att förvalta tekniska beslutsstöd innefattande kvalitetssäkrad data och att ge stöd till användare om tillämpning.
Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning (tillämpar provanställning)

Ort: Karlstad eller Stockholm

Resor i anställningen förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta enhetschef Mette Lindahl Olsson. Fackliga företrädare är Stefan Haggö (ST), Lena Bergman Bokvist (Saco-S) och Ann-Britt Paradis (Seko). Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 14:e november 2021, märkt med referensnummer 2021/167.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/167
Publicerat 2021-10-12
Sista ansökningsdag 2021-11-14

Publicerad 2021-10-12

Ansök nu