Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Handläggare inom producentansvar och engångsplast till Naturvårdsverket

Naturvårdsverket, Stockholm/Östersund

Ansök nu

Vi söker två handläggare till gruppen för producentansvar på Återvinningsenheten. Vi söker dig som vill arbeta med vägledning och tillsyn samt regel- och styrmedelsutveckling inom de utökade producentansvaren och vara del i engångsplastdirektivets genomförande.

Gruppen för producentansvar arbetar med tillsyn, rapportering, vägledning, utveckling och implementering av lagstiftning samt ger stöd till regeringen i internationellt- och EU-arbete i frågor kopplat till producentansvar och engångsplast.

Det händer mycket inom producentansvarsområdet och du kommer att vara en del i att driva och genomföra detta arbete. Naturvårdsverket har med regeringens beslut om det svenska genomförandet av EU:s engångsplastdirektiv fått en rad nya arbetsuppgifter, inklusive ansvar för fyra nya producentansvar och nedskräpningsavgifter. Dessutom pågår översyn av existerande producentansvar för att säkerställa att de senast 2023 uppfyller avfallsdirektivets obligatoriska minimikrav för utökade producentansvar. Producentansvarsgruppen kommer under året att vara involverad i en rad regeringsuppdrag och även bidra till revideringen av EU-direktiven för batterier, uttjänta fordon och förpackningar.

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår främst vägledning, tillsyn, regel- och styrmedelsutveckling kopplat till engångsplastdirektivets genomförande och producentansvaren men kan även omfatta deltagande i regeringsuppdrag. Fördelningen mellan arbetsuppgifterna varierar över tid.

Din kompetens
Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig, miljövetenskaplig, teknisk eller samhällsvetenskaplig utbildning från universitet eller högskola.

Vi söker två handläggare. För båda tjänsterna gäller att du ska ha arbetslivserfarenhet inom miljöområdet eller cirkulär ekonomi och avfall. För den ena tjänsten ska du ha minst fyra års arbetslivserfarenhet inom området.

Du har erfarenhet av eller kunskap om producentansvar eller andra styrmedel inom avfallsområdet. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av tillsyn och vägledning från statlig myndighet. Det är meriterande om du har kunskap inom plastområdet och/eller nedskräpning.

Du behöver kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att du kan ta egna initiativ och arbeta lösningsinriktat. Du är flexibel och har ett systematiskt och resultatinriktat arbetssätt. Du är bra på att samarbeta med interna och externa aktörer och kan engagera andra samtidigt som du agerar utifrån myndighetsrollen och förhåller dig objektiv.

Om anställningen
Det finns två lediga tjänster för aktuell befattning. Båda tjänsterna avser tillsvidareanställningar på heltid.

Anställningarnas placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Resor förekommer under normala förhållanden i tjänsten, främst inom Sverige men kan även förekomma inom EU och internationellt.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 30:e november 2021.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Maria Elander, chef Återvinningsenheten

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Lotta Lagerberg, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket
Naturvårdsverket driver och samordnar arbetet för en god livsmiljö tillsammans med andra. Vi bygger vårt arbete på kunskap och visar på möjligheter för en hållbar utveckling. Vi är en miljömyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen. Naturvårdsverket ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-11-12

Ansök nu