Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Handläggare till Naturvårdsverkets EU-enhet

Naturvårdsverket, Stockholm alternativt Östersund

Ansök nu

Vill du arbeta för en hållbar plastanvändning inom EU och internationellt? Naturvårdsverkets EU-enhet söker en handläggare.

EU-enheten arbetar för att svenska prioriteringar inom miljö och klimat ska få genomslag inom EU och internationellt. I uppdraget ingår att samordna, prioritera och delta i EU- och konventionsarbetet. Arbetet sker i nära samarbete med andra enheter inom Naturvårdsverket, Regeringskansliet, andra myndigheter och aktörer i Sverige, inom EU och internationellt. Enheten består av 18 medarbetare.

Vi söker en handläggare som i nära samarbete med kollegor inom enheten och på flera andra enheter vill arbeta med att stärka utvecklingen mot en hållbar plastanvändning inom EU och internationellt.

Naturvårdsverket har i uppdrag av regeringen att särskilt främja en hållbar plastanvändning. Det omfattar flera delar såsom design, produktion och användning av plast, hantering av plastavfall, nedskräpning och mikroplast. Arbetet inkluderar insatser och åtgärder såväl nationellt som inom EU och internationellt.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att följa utvecklingen av styrmedel och frivilliga initiativ samt bidra till att identifiera och genomföra insatser och åtgärder för att nå en hållbar plastanvändning inom EU och internationellt. Arbetet sker i nära kontakt med Miljödepartementet och relevanta myndigheter samt med myndigheter i andra länder inom EU och internationellt. I rollen ingår också att samordna Naturvårdsverkets internationella plastarbete med det nationella och bidra till att dessa förstärker varandra.

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med frågor som rör plast, kemikalier eller avfall inom EU eller internationellt. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av arbete på myndighet, inom EU:s institutioner eller i internationella organisationer är meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har både en analytisk och strategisk förmåga samt kan hantera komplexa arbetsuppgifter och processer. Du har god samarbetsförmåga, är drivande, ansvarstagande och har god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete också under perioder där högt tempo råder.

Om anställningen

Anställningen är en visstidsanställning som uppgår till ett år. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 oktober 2020.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr 010-698 10 00.

Carolina Sahlén, enhetschef EU-enheten
Helén Klint, handläggare för internationellt plastarbete på EU-enheten
Anders Törngren, facklig representant, Saco
Ficre Zahaie, facklig representant, ST

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2020-10-12

Ansök nu