Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Huvudprojektledare till energi- och klimatrådgivningen, Stockholms stad

Stockholms stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholms Stad, Miljöförvaltningen, Plan och miljö, Energi och klimat

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Om Miljöförvaltningen

Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen arbetar också med stadens energieffektiviserings- och klimatarbete.

På enheten Energi och klimat är vi 14 personer med olika specialistkompetenser inom energieffektivisering och klimat. På enheten arbetar vi med många spännande uppdrag för att minska energianvändning och klimatpåverkan, en del av dessa är externfinansierade projekt. Ett exempel är energi- och klimatrådgivningen (EKR) där enheten ansvarar för huvudprojektledning av Stockholmsregionens samarbete kring EKR och bedriver lokal rådgivning inom Stockholms stad. EKR-samarbetet är ett nätverk av 26 kommuner som samarbetar kring rådgivning, projekt och informationsinsatser om energi och klimat riktade till privatpersoner, fastighetsägare, BRF:er, företag och organisationer. Verksamheten finansieras av statsstöd via Energimyndigheten. Besök gärna den regionala energi- och klimatrådgivningens hemsida www.energiradgivningen.se

Arbetsbeskrivning

Den person vi söker kommer att fördela sin tid 50/50 mellan huvudprojektledning för det regionala samarbetet och projektledning/rådgivning inom Stockholms stad. Det innebär att du på halvtid är huvudprojektledare för EKR-samarbetet där du leder en projektgrupp med EKR-representanter från två andra kommuner och en kommunikatör på miljöförvaltningen. På den andra halvtiden jobbar du i ett team med två andra rådgivare lokalt i Stockholm.

Som huvudprojektledare för det regionala EKR-samarbetet ansvarar du och projektgruppen för att ta fram verksamhetsplan och budget för samarbetet. Inom projektgruppen fördelar ni ansvar för genomförande av projekten och den löpande verksamheten. Under året har du huvudansvaret för att ta fram ekonomiska prognoser och utvärdera verksamheten.

Du kommer att leda nätverksträffar, workshops och samordna intern- och externkommunikation. Arbetet sker i nära samarbete med den regionala utvecklingsledaren (RUL) på energikontoret StorSthlm, www.storsthlm.se. Du rapporterar löpande till en styrgrupp bestående av chefer från sju av kommunerna i samarbetet.

Inom den lokala rådgivningen i Stockholm kommer du framför allt att ansvara för genomförande av lokala projekt samt Energimyndighetens insatsprojekt. Det kan till exempel handla om att anordna seminarier inom aktuella teman som solenergi, laddplatser för elbilar, klimatpåverkan eller energieffektivisering. Du kommer också vara delaktig i att planera lokala projekt och utveckla EKR-gruppens arbetssätt.

För mer information om energi- och klimatrådgivning ur ett nationellt perspektiv, se gärna: www.energimyndigheten.se/ekr/omuppdraget.

Viktiga ansvarsområden Inom det regionala EKR-samarbetet:

 • Ta fram verksamhetsplan och budget för det regionala EKR-samarbetet samt årlig utvärdering av verksamheten.

 • Leda projektgruppens arbete.

 • Vara föredragande vid styrgruppsmöten.

 • Vara kontaktperson för media samt samordna den interna och externa kommunikationen.

Inom Stockholms stads EKR-verksamhet:

 • Genomföra lokala projekt och insatsprojekt.

 • Vara delaktig i att planera den lokala verksamheten.

 • Rapportera till Energimyndigheten.

 • Bidra till att utveckla EKR-gruppens arbetssätt.

Kvalifikationer

 • Några års erfarenhet av att leda och genomföra projekt mot verksamhets- och budgetmål.

 • Du ska ha högskoleutbildning som innefattar projekt- eller processledning, energi- och klimatfrågor eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 • Mycket goda kunskaper om energi- och klimatfrågor.

 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande erfarenheter

 • Erfarenhet som teamledare.

 • Erfarenhet av kommunikationskampanjer och informationsspridning.

 • Egen erfarenhet av energi- och klimatrådgivning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för energi- och klimatfrågor! Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och processer. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerade. Du trivs med att coacha och leda andra. Du är duktig på att skapa kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer till problemlösning inom området. Du trivs i en miljö där du har stor möjlighet att påverka arbetsmetoder och tillvägagångssätt.

Övrigt

Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid men helg- och kvällsaktiviteter kan förekomma, t.ex. deltagande på seminarier, mässor m.m.. Förvaltningen tillämpar generösa flextidsramar och månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att Stockholms stad beviljas finansiering i Energimyndighetens utlysning av projektmedel för EKR i slutet av 2020.

Vi erbjuder

Miljöförvaltningen, med cirka 260 anställda, är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi satsar på hälsa och friskvård och erbjuder flera friskvårdsförmåner. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en energieffektiv stad med frisk och hälsosam miljö och minskad klimatpåverkan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: https://jobba.stockholm/

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5095

Kontakt
Jonas Tolf, enhetschef, 08-508 28 943
Morgan Sehlberg, rekryteringskonsult, 08-508 11 722

Facklig företrädare
Pia Holmström, SACO , 08-508 287 63
Luis Lopez, Vision , 08-508 279 29

Publicerat 2020-11-13
Sista ansökningsdag 2020-12-01

Publicerad 2020-11-13

Ansök nu