Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Innovationsledare till Stockholmshem

Stockholmshem, Stockholm

Ansök nu

Din nästa utmaning?

Stockholmshem söker medarbetare som vill vara med och skapa trygga och hållbara bostadsområden åt våra 60 000 hyresgäster. Vi på Stockholmshem tror på att mångfald skapar en bättre arbetsplats och bättre team och att våra medarbetare vill växa i en kultur där alla är ansvariga för sin egen och bolagets utveckling.

Som innovationsledare på Stockholmshem driver och vidareutvecklar du Stockholmshems arbete inom innovation och utveckling. Det innefattar arbete med samtliga aspekter av hållbarhet; miljömässig-, social samt ekonomisk hållbarhet. Ditt arbete kommer utgå från vår utvecklade testbädd Gröna Solberga, beläget i bostadsområdet Solberga. En viktig del av arbetet är därför att ha ett nära samarbete med förvaltningsverksamheten och leda en aktiv dialog med våra hyresgäster.

Det här är en ny tjänst hos oss och du kommer tillhöra enheten för Hållbarhet som är ett glatt och trevligt gäng på 5 personer där vi har kul tillsammans på jobbet och där det är högt i tak på riktigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utveckla och förvalta samverkan med näringsliv, akademi samt nätverk och organisationer inom forskning, utveckling och innovation.

 • Vara en ambassadör för utvecklings och innovationsfrågor.

 • Identifiera, initiera och utveckla förslag på utvecklings- eller innovationsprojekt, inklusive hållbara affärsmodeller.

 • Aktivt stötta implementering av produkter, metoder och utvecklade affärsmodeller i berörda delar av bolaget.

 • Säkerställ att innovations- och utvecklingsarbetet är i linje med bolagets prioriteringar enligt affärsplan.

Vad erbjuder vi?
För att ge dig förutsättningar att lyckas som innovationsledare får du under din första anställningstid en bra introduktion där du lär dig mer om din roll och om Stockholmshem. Du har hela tiden stöd från din närmaste chef och får löpande coachning och utbildning för att växa både personligt och i din yrkesroll.

Vem är du?
Vi vill att du har ett stort engagemang för innovation och utveckling. Du är nyfiken, gillar att förändra saker till det bättre och att tänka nytt. Du gillar att ansvara för din prestation och driver självständigt dina arbetsuppgifter och processer till avslut. Som person är du även prestigelös, och har en god samarbetsförmåga.

Din personlighet:

 • Du tycker om att arbeta mot tydliga och ambitiösa mål

 • Du är strukturerad

 • Du är kommunikativ och duktig på att bygga nätverk

Din bakgrund:

 • Högskoleutbildning inom för tjänsten relevant ämnesområde.

 • Flerårig erfarenhet av att jobba med innovation och utveckling relaterat till hållbar utveckling.

 • Erfarenhet från arbete som projektledare och arbetat i en affärsutvecklande roll.

 • Erfarenhet från arbete inom eller med förvaltande fastighetsbolag med hyresrätter är meriterande.

Intresserad?
Vill du bli en del av vårt team och Stockholmshems första innovationsledare – sök jobbet via länken senast 9 maj!

http://hgh.nu/job/S1M6rINf

Vill du veta mer, kontakta mig, Johanna Wikander, chef hållbarhetsenheten på tel: 08-508 39 107. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontakta Jenny Lins, HR-partner på tel: 08-508 39 127. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

Om Stockholmshem
Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med 28 000 lägenheter och 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Läs mer om Gröna Solberga på https://www.stockholmshem.se/om-oss/hallbara-bostadsomraden/grona-solberga/

Publicerad 2021-04-22

Ansök nu