Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Journalist till Aktuell Hållbarhet

Aktuell Hållbarhet/Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Hållbarhetsfrågorna har gjort kraftfull frammarsch inom både näringsliv och offentlig sektor på senare år, och bevakningen av området är högprioriterat inom Di-gruppen, Bonnier News.

Nu växer Aktuell Hållbarhets redaktion och vi söker en reporter som vill bli en nyckelspelare på en redaktion dedikerad till att skapa initierad, träffsäker journalistik i högt tempo.

Vårt övergripande mål är att få fler prenumeranter genom att förse branschens beslutsfattare med träffsäker och oumbärlig journalistik. Di-gruppen inom Bonnier News rymmer den breda affärstidningen Dagens industri och 17 starka branschmedier som bevakar och levererar insikter i respektive nisch.

Dina arbetsuppgifter

Din primära arbetsuppgift är att producera relevant och angelägen journalistik i Aktuell Hållbarhets alla kanaler som är daglig nyhetssajt med både öppet och låst material, omvärldsbevakning och ett pappersmagasin samt flera nischprodukter.

Redaktionen har också ett tätt samarbete med Dagens industri kring journalistik under vinjetten Hållbart näringsliv samt det nystartade projektet Di Mobilitet.

Utgångspunkten för journalistiken är målgruppens behov och utmaningar i sina yrkesroller. En viktig del i arbetet är därför att ha nära kontakt med läsarna och bygga ett professionellt nätverk.

Vi söker den som

  • Är driven, nyfiken och trivs med arbete i högt tempo.

  • Har erfarenhet av redaktionellt arbete, gärna branschjournalistik, med tydligt målgruppsfokus.

  • Har ett intresse för miljö och hållbarhetsfrågor.

  • Har kompetens/ erfarenhet av digital publicering i olika kanaler.

  • Har förmåga att producera både korta snabba nyheter och fördjupande granskande och analyserande texter.

Övrig information

Aktuell Hållbarhet är Sveriges ledande branschbevakare inom hållbarhet för proffs och beslutsfattare. Titeln har haft stor tillväxt de senaste åren och journalistiken präglas av högt tempo, att vara först med det viktigaste och tydligt nyttofokus, genom exempelvis regelbundna rankningar, granskningar och kartläggningar.

Redaktionen, som finns på Gjörwellsgatan 30 i Marieberg, består idag av 5 tjänster utöver chefredaktörens, och producerar magasin (8 nummer per år), samt nyhetssajt och flera digitala nyhetstjänster. Under varumärket genomförs också årligen ett flertal stora event som exempelvis Hållbar kommun, Byggforum, Klimateffekter, Hållbart näringsliv samt ett 100-tal utbildningar. Aktuell Hållbarhet är den självklara arenan och plattformen för omvärldsbevakning, kompetensutveckling och nätverkande.

Omfattning: Heltid. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vid frågor hör av dig till Mikael Salo, chefredaktör, Aktuell Hållbarhet på 0733-993398 eller mikael.salo@aktuellhallbarhet.se.

Välkommen med din ansökan senast 9 augusti 2021!

Bifoga gärna arbetsprover och referenser.

BBMs fackklubbsordförande är Jens Krey, som nås på jens.krey@bbm.bonnier.se och +46707351661.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-07-08

Ansök nu