Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Junior hållbarhetsstrateg till White arkitekter

White arkitekter AB Stockholm, Stockholm

Ansök nu

Välkommen till White! Vi är ett medarbetarägt företag som har legat i framkant av den hållbara samhällsutvecklingen i 70 år. Vårt arbete med skolor, parker, bostäder, kontor, stadsplaner och allt däremellan. Våra uppdrag sträcker sig över hela Skandinavien och stora delar av världen. Samverkan, mellan våra olika kompetensområden inom företaget och tillsammans med våra samarbetspartners och kunder, är både en framgångsfaktor i våra uppdrag och en kultur som stimulerar oss som medarbetare att utvecklas.

Några av våra spännande projekt de senaste åren är Sara Kulturhus (Nordens högsta träbyggnad) i Skellefteå, nollenergihotellet House of Choice i Arenastaden och Moorfields Eye Hospital i London. Just nu upplever vi en större efterfrågan på vårt hållbara, interdisciplinära arbetssätt och startar precis flera projekt med riktigt höga hållbarhetsambitioner inom klimat, återbruk och social hållbarhet i alla olika skalor, från inredning till stadsbyggnad.

Vår grupp
I gruppen arbetar hållbarhetsstrateger, beräkningsspecialister, specialister inom olika hållbarhetsdiscipliner, projektledare och kalkylatorer. Vi är en mångfasetterad grupp med medarbetare med olika nationaliteter och med olika bakgrund inom branschen. Våra arbetsuppgifter spänner från att arbeta integrerat med arkitekterna i våra projektteam till att ha egna uppdrag, bedriva utvecklingsarbete och FoU-projekt. Du kommer arbeta i en kreativ miljö med projekt i olika skeden från tävlingar och förstudier fram till genomförande projekteringsskeden.

Rollen
Din roll i teamet är att se till att adressera de hållbarhetsaspekter som är av betydelse för projektet och ta fram strategier för hur dessa aspekter ska hanteras. Som junior strateg arbetar du tillsammans med en senior hållbarhetsstrateg som leder arbetet och ger dig vägledning. Du stöttar i allt från att förbereda inför presentationer och workshops för kunder, samordna hållbarhetsarbetet i projektet där flertalet specialister är inkopplade, till att göra projektspecifika utredningar. Vi har ett utforskande sätt att arbeta där det kontinuerliga samtalet och samarbetet med arkitekterna och övriga kompetenser inom företaget utmanar och förfinar våra metoder. 

Din profil

  • Vi söker dig som är utbildad miljövetare, arkitekt, civil- eller högskoleingenjör, alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet.

  • Du har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor.

  • Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

  • Du är en god kommunikatör och trivs med att leda workshops, föredrag och tala inför publik.

Har du erfarenhet av att arbeta i liknande roll, är det meriterande. Som person är du strategisk, kreativ och vågar utmana. Du tar ansvar för att driva ditt arbete framåt och nå resultat. Du är bra på att prioritera och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för din egen utveckling och delar med dig av din kunskap till andra. 

Mer information
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast 28 januari. Vi har ingen möjlighet att hantera ansökningar via e-post.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du Gruppchef Caroline Cederström, caroline.cederstrom@white.se.

Facklig representant, Anna Ågren (SA/SI): anna.agren@white.se.

Publicerad 2021-12-22

Ansök nu