Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag24.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Klimatanalytiker till Naturvårdsverket

Naturvårdsverket, Stockholm/Östersund

Ansök nu

Vi söker en medarbetare som vill driva och utveckla Sveriges klimatarbete!

Sverige har som ambition att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer och har satt som mål att senast år 2045 inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser. Klimatmålsenheten på Naturvårdsverket visar vägen för att nå klimatmålen genom att följa upp målen, analysera trender och ta fram scenarier och styrmedel. Vi arbetar också internationellt med förhandlingar inom EU och FN samt med att stötta andra länder att leva upp till Parisavtalet.

Vi söker nu en medarbetare som tycker att statistik och analys är spännande och som vill vara med och utveckla arbetet med uppföljning av den svenska klimatomställningen mot klimatmålen. Grunden i arbetet är växthusgasinventeringen, där du får en viktig roll att utveckla statistiken och analyserna inom industrin, produktanvändning och energisektorn.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med klimatstatistik och här ingår utveckling av statistik och analyser som omfattar utsläppstrender inom industri, produktanvändning och energisektorn. Här ingår även analys av scenarier om vägen mot klimatmålen. Arbetet kan även innefatta internationellt arbete i form av deltagande i arbetsgrupper och ev. resor kopplat till detta.

En viktig del i arbetet är att kommunicera kunskap inom vårt område på ett sätt som är anpassat till olika målgruppers behov samt att utveckla kommunikationen av klimatdata och analyser i form av rapporter och webbtexter. Att svara på frågor från allmänheten eller journalister ingår också i arbetsuppgifterna.

Din kompetens
Du har en för området relevant högskoleutbildning, t.ex. inom teknik, miljö/ naturvetenskap eller samhällsvetenskap, i kombination med relevant arbetslivserfarenhet av klimatfrågor.

Det är meriterande om du har några av följande erfarenheter/kunskaper:

  • arbete med energi- eller industrisektorn

  • analys av data/statistik

  • kommunikation

  • god vana att arbeta i Excel/Word med text och figurformatering

  • klimatvetenskap

  • klimatpolitiken i Sverige, EU och FN.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är handlingskraftig med ett systematiskt arbetssätt. Vidare är du strategisk, har god samarbetsförmåga och en god analytisk förmåga.

Om anställningen
Vi erbjuder en visstidsanställning till och med 2021-12-31 med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm eller Östersund. Klimatmålsenheten har idag 15 medarbetare i Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 mars 2021

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Anna-Karin Nyström, chef Klimatmålsenheten

Gustav Kjellander, facklig representant, ST

Gunilla Söderström, fackliga representanter, Saco

Om Naturvårdsverket
Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-02-11

Ansök nu