Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Konsult MKB och infraprojekt till Ramboll Environment & Health

Ramboll Environment & Health, Göteborg

Ansök nu

Vi erbjuder dig möjligheten att använda dina erfarenheter för att samordna och leda miljöfrågor för att tillsammans med kompetenta kollegor hjälpa våra kunder att bygga infrastruktur för ett hållbart samhälle. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har ett stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågornas roll i samhällsutvecklingen och några års erfarenhet av miljöfrågor inom exempelvis miljökonsekvensbeskrivning (MKB), vatten eller naturmiljö. Om du är vår nya Konsult MKB & infraprojekt - klicka på knappen ”Apply” nedan.

Inviting bright minds
Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra Environment and Health
Som vår nya Konsult MKB & infraprojekt kommer du att vara en del av vår globala satsning på miljökonsekvensbeskrivningar och ekologiska tjänster. Du kommer att hjälpa våra kunder med projekt i olika faser och med olika komplexitet, från lokaliseringsutredningar, väg-/järnvägsplan till systemhandlingar och genomförande. I nuläget jobbar Ramboll exempelvis i flera lokaliseringsutredningar för nya stambanor, med vägplaner, hamnprojekt med mera. Vi arbetar med projekt över hela landet och har tätt samarbete med andra kontor och enheter inom Ramboll. I Göteborg har vi centrala lokaler i Gårda. Här arbetar ca 350 Rambollkollegor varav drygt femtio inom Environment & Health. Många kollegor och en bredd av olika uppdrag möjliggör variation i jobbet. När rekommendationer om hemarbete släpper kommer kontoret vara basen för vårt arbete, men med möjlighet att också jobba hemifrån.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Samordna miljöfrågor i rollen som Teknikansvarig miljö i infraprojekt av olika storlek och med olika inriktningar.

 • Samordna och/eller handlägga olika delar i miljökonsekvensbeskrivningar, myndighetsärenden och utredningar.

 • Föra dialog med kunder, myndigheter och andra intressenter.

 • Bidra till utveckling av våra metoder för hållbarhet i infrasatsningar.

 • Genomföra miljökontrollplaner för bygg- och anläggningsprojekt.

 • Ta ansvar i arbete med anbud.

 • Bidra till teamets och enhetens samarbete och utveckling.

Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att:

 • Du har en masterexamen inom miljöområdet och är miljövetare, biolog, civilingenjör eller har annan likvärdig utbildning.

 • Du har 4-8 års erfarenhet av att ha jobbat med miljöfrågor inom MKB, tillstånds- och anmälningsärenden eller andra myndighetsärenden enligt miljöbalken.

 • Det är meriterande om du haft ledande och/eller samordnande roller.

 • Du arbetar självständigt, är strukturerad, lyhörd och stimuleras av ett nära samarbete med experter inom olika områden.

 • God kommunikationsförmåga och uttrycker dig mycket väl i tal och i skrift på så väl svenska som engelska.

Du är en person vars främsta drivkraft är att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde. Tack vare din strategiska infallsvinkel och samarbetsförmåga lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. För att du ska växa och utvecklas krävs ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.

Välkommen till Ramboll Environment & Health
Ramboll utvecklar innovativa och forskningsbaserade lösningar som bidrar till ett bätte klimat genom att  minska föroreningar och återställa naturliga miljöer. Vi är ett av världens ledande konsultföretag inom miljö och våra experter hanterar kundernas mest utmanande miljöfrågor.

Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.

Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV, personliga brev och relevanta dokument som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den
2021-10-04.

Publicerad 2021-09-09

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News