Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Ale Kommun, Västra Götalands län

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 600 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Miljökontoret är en del av sektor samhällsbyggnad, som även innefattar verksamheterna teknik och plan och bygg. Sektorns uppdrag är att säkerställa att kommunens invånare har en god boende- och livsmiljö i ett långsiktigt hållbart samhälle. Efter en utökning vid årsskiftet är vi 16 personer som arbetar både brett och djupt med frågor rörande livsmedelskontroll, miljöbalkstillsyn och naturvårdsfrågor. Vårt uppdrag är att värna miljö och människors hälsa för att säkerställa en hållbar utveckling.

Arbetsuppgifter
Vi söker en erfaren inspektör med fötterna på jorden. Du kommer att bli huvudansvarig för hälsoskyddsfrågorna och tillsammans med kollegor handlägga ärenden och göra tillsyn inom området. Även information och rådgivning ingår i tjänsten. Tyngdpunkten i tjänsten är hälsoskyddsområdet, men även andra arbetsuppgifter ingår eftersom vi samarbetar och hjälper varandra. Kontakter med allmänhet och verksamhetsutövare samt medverkan i arbetsgrupper är en stor del av arbetet.

Tjänsten ställer höga krav på att du självständigt kan planera och organisera ditt arbete. Du ansvarar för att kontinuerligt underhålla din kunskap. Vi har en långtgående delegation och handläggarna föredrar själva sina ärenden i samhällsbyggnads- och jävsnämnd. Ale kommun använder ärendehanteringssystemet Castor för diarieföring, tillsynsregister och debitering.

Dessutom kommer du att få många trevliga kollegor som är bra på att arbeta lösningsfokuserat över enhets- och sektorsgränser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för hälsoskyddsfrågor. Du är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller har motsvarande kunskaper och gillar att arbeta som myndighetsperson. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och kunskaper i förvaltningslagstiftning och miljöbalk. Annan erfarenhet av tillsyn eller andra kunskaper kring hälsoskydd är meriterande.

Arbetet kräver stort engagemang, drivkraft och att du avslutar de arbetsmoment du själv ansvarar för. Som person är du självgående och strukturerad i ditt arbetssätt samt lösningsfokuserad, flexibel och uthållig. Du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig i både tal och skrift på ett korrekt och professionellt sätt.

I urvalsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs. Bilpool finns i kommunen.

Publicerad 2020-07-14

Ansök nu