Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljö- och vattenplanerare

Sollentuna kommun, Stockholm, Sollentuna

Ansök nu

Sollentuna kommun

I Sollentuna finns olika typer av bostäder, varierad service och ett stort utbud av aktiviteter. Här växer staden sida vid sida med våra fyra naturreservat. Vi har bra kommunikationer och snart får vi även tvärbana och Förbifart Stockholm. Men självklart har vi utmaningar. Många av dem är kopplade till stadsutveckling och fysisk planering som påverkar vår möjlighet att växa på ett hållbart sätt ur ett socialt, ekonomiskt och inte minst klimatsmart perspektiv.

Till vår strategiska grupp, på samhällsbyggnadsavdelningen, söker vi nu en miljö- och vattenplanerare.

Den strategiska gruppen arbetar bland annat med miljö och klimatfrågor, översiktsplan, bostadsförsörjning liksom trygghetsfrågor. Vi är för närvarande åtta medarbetare och räknar med att rekrytera flera tjänster under hösten. Enheten har en stor bredd av kompetens här arbetar projektledare inom miljö och klimat, miljö- och vattenplanerare, miljöcontroller, vattensamordnare, översiktsplanerare och trygghetssamordnare.

Vi arbetar proaktivt för att främja fullmäktiges övergripande uppdrag om inga utsatta områden, fler arbetstillfällen och ett klimatneutralt Sollentuna till 2030.

I kommunen pågår idag en mängd stora projekt. Omvandlingen av det gamla mässområdet i Tureberg till bostäder. Omställning av Södra Häggvik där förbifart Stockholm kommer upp, till en ny modern stadsdel med ny pendeltågsuppgång. Väsjön, där en ny stadsdel växer fram och Helenelund dit tvärbanan ska dras samt mycket mer. Under 2021 färdigställdes cirka 500 bostäder och befolkningen ökade med cirka 1 000 invånare till drygt 75 000.

Arbetsuppgifter
Som miljö- och vattenplanerare kommer du att fokusera på att identifiera och driva angelägna miljö- och klimatfrågor inom stadsutvecklingsområden och i enskilda planärenden.
Du kommer också att bidra med behovsbedömningar, initiera och hantera övergripande miljöutredningar, samt vara en ingång och brygga till övriga miljö- och klimatkompetenser inom gruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom miljöområdet eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är av stor vikt att du har flerårig erfarenhet av att arbeta brett med miljöfrågor inom plan- och stadsbyggnadsprocessen inom kommun. Du bör ha erfarenhet av att utveckla arbetsformer för att integrera miljöaspekterna i den fysiska planeringen och god svenska i tal och skrift.

Som miljö- och vattenplanerare kommer du att ingå i många olika samarbeten där du ska bidra med din expertkunskap. Du behöver god samarbetsförmåga och ha lätt för att påverka och övertyga andra. I övrigt behöver du ett gott omdöme samt vara självgående och driva dina processer vidare.  

Vi erbjuder
För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Personalförmåner 
https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Publicerad 2022-09-13

Ansök nu