Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag16.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljöchef, Västmanland-Dalarna Miljö- och byggförvaltning

Västmanland-Dalarna Miljö- och byggförvaltning, Avesta

Ansök nu

Miljöenheten har 16 anställda och handhar alla ärenden inom miljövård, miljötillsyn, livsmedelskontroll, hälsoskyddskontroll, naturvård etc. Som miljöchef är du också enhetschef.

Du driver och utvecklar självständigt miljöenheten i nära samarbete med förvaltningschefen och Miljö- och byggnadsnämnden. Du samlar och stödjer enhetens expertkompetens genom god organisation och öppen dialog, men också genom eget kunnande inom enhetens verksamhetsområde, inte minst de juridiska aspekterna.

Du ingår i förvaltningschefens ledningsgrupp och tar där delat ansvar i hela den verksamhet förvaltningen omfattar. Du deltar också som expert i kommunala och mellankommunala sammanhang. Det dagliga arbetet sker i alla våra tre kommuner, med allt vad det innebär av breda kontaktytor och varierande sammanhang.

Du har ansvar för enhetens personal och driver frågor som rekrytering, vidareutveckling och kompetenshöjning tillsammans med enheten och övrig förvaltningsledning. För tjänsten krävs relevant akademisk utbildning inom miljöområdet och goda kunskaper i miljörätt och förvaltningsrätt. Erfarenhet av tillsyns- och kontrollfrågor inom miljö och hälsoskydd samt livsmedelsfrågor är meriterande.

Vi söker dig som arbetar eller tidigare har arbetat som ledare. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet är meriterande. Samspelen inom kommuner, förvaltning och enhet är mycket betydelsefulla. Dina personliga egenskaper är därför av stor vikt för vår samlade bedömning. Vi söker en trygg ledare som står stadigt i sina beslut samt har förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du är serviceinriktad, kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift samt har god samarbetsförmåga. Vi har ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du behöver tycka om utveckling, nya arbetssätt och i komplicerade sammanhang ha ett klart fokus på lösningarna.

Du kommer att köra bil i tjänsten varpå B-körkort krävs.

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 13998). Vi hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 8 mars. Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval, Matts Lidhagen, 070-555 88 61.

Om företaget
Västmanland-Dalarna Miljö- och byggförvaltning handlägger och förvaltar miljö-, kart-/mät- och plan-/byggfrågor för tre kommuner i norra Västmanland och södra Dalarna – Avesta, Fagersta och Norberg. Värdkommun och arbetsgivare är Avesta men arbete och ansvar spänner över alla tre kommunerna med deras olika förutsättningar. Förvaltningen lyder under en likaledes kommungemensam nämnd, V-Dala Miljö- & byggnämnd med representation från alla tre kommuner. Verksamhetsområdet omfattar 1 427 km2 med ca 42 500 invånare. Såväl nämnd som förvaltning sorterar under Avesta kommuns organisation. Totalt har förvaltningen drygt 50 anställda.

Förvaltningen är uppdelad i fyra enheter: Miljö, Kart & mät, Plan & bygg och Administration (även innefattande naturvård, energirådgivning och hållbarhet). Läs mer om oss på www.avesta.se.

Publicerad 2020-02-10

Ansök nu