torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljöcontroller, hållbar konsumtion och produktion

Region Sörmland, Sörmland

Ansök nu

Enheten miljö och klimat, Nyköping eller Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Nu söker vi en ny medarbetare till enheten miljö och klimat. I enhetens uppdrag ingår att ge kvalificerat ledningsstöd i strategiska och koncernövergripande miljöfrågor, bistå verksamheter med stöd inom miljöområdet samt mätning och övervakning av regionens miljöprestanda. Region Sörmland är certifierad enligt miljöledningssystemet ISO 14001:2015. Här har du med starkt engagemang för miljöfrågor stora möjligheter att göra skillnad.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att ha en central roll i Region Sörmlands omställning till hållbar resursanvändning. Dina insatser blir mycket viktiga i regionens arbete för att nå uppsatta miljömål. Arbetet är varierande och innebär kontakt med regionens alla verksamhetsområden. Vi lägger stor vikt vid etablerande av goda relationer samt värdeskapande samarbeten.

Du kommer att ansvara för att samordna enhetens deltagande i regionens upphandlingar, samt formulera och följa upp kravställningar ur miljösynpunkt. Vidare kommer du att vara en nyckelperson i utvecklingen av effektiva arbetssätt för kravställning och uppföljning av miljökrav i upphandlingar.  Arbetet kommer att ske både självständigt och i team, bland annat med regionens inköpsorganisation.

Vi ser även att du kommer ha en central roll i arbetet med att initiera och driva projekt och åtgärder för en hållbar resursanvändning, men andra uppdrag kan bli aktuella beroende på din kompetens och dina intresseområden.

Din kompetens

För att lyckas i rollen behöver du ha en relevant akademisk utbildning med stort intresse för hållbarhetsfrågor. Vi vill även att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor samt med kravställning i upphandlingar.

Meriterande är att ha kännedom om Lagen om offentlig upphandling samt erfarenhet av att arbete med miljöledningssystem. Meriterande är även erfarenhet av projektledning och att initiera och driva förbättringsarbeten inom hållbarhet och miljö.

Vi söker dig som är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att planera din egen arbetstid. Du ska vara noggrann och praktiskt lagd med sinne för att arbeta med regelverk och resultatuppföljning. Du har en god kommunikativ förmåga, både i muntlig och i skriftlig form, samt är en van datoranvändare. Du kan arbeta självständigt såväl som i grupp, med fokus på kvalitet, integritet och leveranssäkerhet. Vidare ser vi att du har ett långsiktigt perspektiv och är uthållig i ditt arbete mot mål och resultat.  Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Region Sörmland har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår arbetsplats med avseende på jämställdhet och mångfald.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Enhetschef miljö och klimat, Annelie Tonell, 076-720 16 22.
Fackliga företrädare söks via Kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på miljö och klimat!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV 2023-06-14
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning: Regionservice
Kommun: Eskilstuna, Nyköping
Referensnummer: RVLS-23-043
Arbetstid: Tillsvidare, 100%, Tillträde enligt överenskommelse
Publicerat: 2023-05-24
Sista ansökningsdatum: 2023-06-14
Annonsansvarig: Platsannonsering

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Publicerad 2023-05-25

Ansök nu