Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljöingenjör (slam)

Stockholm Vatten och Avfall, Stockholm

Ansök nu

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Miljö och uppströmsenheten svarar för Stockholm Vatten och Avfalls utåtriktade arbete med syfte att minska flödet av skadliga och miljöfarliga ämnen till avloppsnätet samt till våra reningsverk i Bromma och Henriksdal. Enheten arbetar även för att öka återföringen av näringsämnen, mull och andra ämnen från avlopp.

Din utmaning

  • Bidra till ökad återföring av näringsämnen och mull från avlopp.

  • Genom uppströmsarbete arbeta för förbättrad slamkvalitet med avseende på oönskade ämnen mm.

  • Samarbeta med våra slamentreprenörer kring hantering av avloppsslam.

  • Tillse att lagkrav och krav i certifieringssystemet Revaq uppfylls för slamhanteringen.

  • Delta i förbättringsarbetet enligt bolagets villkor i miljödom och Revaq.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen är huvudsakligen förlagd till huvudkontoret i Ulvsunda, Bryggerivägen 10, men du kommer även att arbeta på Stockholm Vatten och Avfalls andra anläggningar. Tillträde enligt överenskommelse.

Din profil
Du har högskoleutbildning med miljöinriktning, gärna agronom eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av miljöarbete vid reningsverk eller miljömyndighet och helst erfarenhet av certifieringssystemet Revaq. Som person är du initiativrik, drivande, har god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

Kontakt och ansökan
Låter det intressant? Sök då tjänsten senast den 30 augusti. Vi kommer endast att hantera ansökningar skrivna på svenska och ansökningar kommer att hanteras löpande.

För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Ragnar Lagerkvist på 08-522 124 33 ragnar.lagerkvist@svoa.se eller resursutvecklare Helena Giers på 08-522 137 94 helena.giers@svoa.se

Våra fackliga representanter för Kommunal (Mikael Greek), Vision (Malena Karlsson) och Saco (Lena Ringström) når du via vår växel 08-522 120 00.

Mer om oss
Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar

Publicerad 2021-07-14

Ansök nu