Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljöplanerare till Miljö- och hälsoskydd, Umeå kommun

Umeå kommun, Umeå

Ansök nu

Umeå kommun, Samhällsbyggnad, Miljö- och hälsoskydd

Samhällsbyggnadsförvaltningen inom Umeå Kommun består av Miljö- och hälsoskydd, Övergripande planering, Bygglov, Detaljplanering, Lantmäteri samt Strategiskt stöd. Förvaltningen har ca 220 anställda medarbetare. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Miljö- och hälsoskydd är en del av Umeå kommun som bland annat arbetar med tillsyn enligt miljöbalken och kontroll enligt livsmedelslagen. Dessutom arbetar vi aktivt med miljöfrågor i den kommunala planeringen och konsumentrådgivning.

Umeå kommun vill växa hållbart och stärka miljö- och hållbarhetsarbetet i kommunen. Vi söker nu ytterligare en medarbetare till enheten miljöutveckling vid miljö- och hälsoskydd på samhällsbyggnadsförvaltningen. Enheten arbetar med uppdrag inom miljö-, natur- och klimatområdet såsom miljöbedömningar vid fysisk planering, energi- och klimatrådgivning, miljöövervakning, klimatprojekt, naturvård, åtgärdsprogram och omgivningsbuller.

Det finns flera bra anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta i Umeå kommun. Den främsta är att vi alla i kommunen har ett viktigt uppdrag – att göra det bästa för våra kommuninnevånare. För oss är hållbarhet, samhällsnytta och kvalitet centrala nyckelord. Vi är måna om våra medarbetare och hoppas att du vill bidra.

Vill du bidra till Umeås fortsatta hållbara utveckling? Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Som miljöplanerare arbetar du tillsammans med dina kollegor som expertstöd inom natur- och miljöfrågor i planprocessen. Du deltar i projektgrupper för översiktsplaner, detaljplaner och exploateringsprojekt. Du gör och deltar vid konsekvensanalyser, utredningar och strategier.  Beroende på inriktning och intresse kan du även komma att projektleda och driva fram styrdokument inom natur-, miljö- och hållbarhetsfrågor. I ditt arbete ingår att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling inom arbetsområdet.

Om dig
Vi söker dig som har en bred högskoleutbildning inom natur- och miljö. Med inriktning mot ekologi och samhällsbyggnad.

Du har dokumenterad erfarenhet av miljöbedömningar i fysisk planering. Du bör ha erfarenhet av att upprätta och/eller bedöma miljökonsekvensbeskrivningar och specialistutredningar framförallt inom natur- men även miljöområdet. Exempelvis ekosystemtjänstanalyser, naturvärdesinventeringar, luft-, dagvatten- eller markföroreningar. För att lyckas i rollen har du ett intresse för stads- och landsbygdsutveckling och bör ha erfarenhet av arbete med miljöfrågor i stadsplanering. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet och/eller projektledning.

Du har kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken, miljömål och miljökvalitetsnormer.

Det är också viktigt att du som miljöplanerare ständigt vill utvecklas inom området och att du förstår din specialistinriktade roll i projekten. Vi ser det också som viktigt att du har ett holistiskt synsätt inom natur, miljö och hållbar utveckling.

Som person är du kommunikativ och har god förmåga att samarbeta med andra och skapa goda relationer. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha god social förmåga, då jobbet till stor del görs i samarbete med andra förvaltningar, kommunala bolag och myndigheter. Du gillar att ta ansvar och har en god förmåga att planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du är beredd att sätta dig in i nya uppgifter och du är strukturerad i ditt arbete. Vi tror också att du är serviceinriktad, positiv och kreativ, och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare.  Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i 8 förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/467
Kontakt
Johan Sandström, enhetschef miljöutveckling, 090-16 16 65, 070-254 45 78
Facklig företrädare
Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
Joakim Åsberg, SACO, 090-16 28 29
Publicerat 2021-06-29
Sista ansökningsdag 2021-08-31

Publicerad 2021-06-29

Ansök nu