Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljöexpert till Fortum

Fortum Sverige AB, Arbrå/Borlänge/Karlstad/Stockholm/Östersund

Ansök nu

Om bolaget

Fortum är ett europeiskt energiföretag med verksamhet i mer än 40 länder. Vi förser våra kunder med el, gas, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld. Tillsammans med vårt dotterbolag Uniper är vi den tredje största producenten av CO2-fri el i Europa. Med ca 19 000 anställda och en gemensam omsättning på 69 miljarder euro har vi storleken, kompetensen och resurserna att driva energiomställningen framåt. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki och Unipers aktie på Frankfurtbörsen. www.fortum.se

Fortum har satt upp ett koncernövergripande mål för biologisk mångfald för 2021. Divisionen Generation ansvarar för storskalig kraftproduktion, optimering och handel på den nordiska marknaden. Divisionen omfattar kärnkrafts-, vattenkrafts- och vindkraftsproduktion, portföljhantering och handel, Industrial Intelligence och kärnkraftsservice.

Din roll

Som miljöexpert hos Fortum stärker du vår kompetenta miljögrupp inom vattenkraft. Teamet består av tolv personer i Sverige och Finland med ansvar för miljörelaterade frågor och stakeholder management inom Fortums vattenkraft. Din huvudsakliga uppgift kommer vara att arbeta med omprövning av anläggningarnas miljövillkor enligt den nationella planen för vattenkraft. Omprövningarna kommer att pågå under många år och bedrivs såväl internt som i samverkan med myndigheter. I detta arbete är vattenförvaltningen en viktig del och som miljöexpert förväntas du löpande hantera och behärska föreskrifter och vägledningar.

I din roll kommer du att initiera, leda och genomföra miljöförbättrande projekt i anslutning till våra vattenkraftverk och dammar, i syfte att stärka den biologiska mångfalden. Detta sker ofta i nära samarbete med lokala intressenter. Det kan bli aktuellt med deltagande i tekniska investeringsprojekt för att utveckla den förnybara vattenkraften. Arbete med egenkontroll för Fortums vattenkraftverk ingår också.

Som miljöexpert har du ett stort mått av samhällskontakter såsom deltagande i vattenråd, vattenvårdsförbund, branschnätverk eller myndighetsledda projekt. Mediakontakter förekommer.

Vi erbjuder dig

Hos Fortum får du möjlighet att skapa dig en hållbar karriär inom en framtidsbransch. Som miljöexpert spelar du en viktig roll i utvecklingen av vårt miljöarbete med många spännande arbetsuppgifter. Utbyte och samarbete med våra kollegor i Finland är en integrerad del av denna roll. Tillsammans med erfarna kollegor får du en trivsam arbetsplats och möjlighet att fördjupa din kompetens inom vattenkraft. Det finns chans att aktivt delta i forsknings- och utvecklingsprojekt där Fortum deltar och därmed följa de senaste rönen på området.

Vår ledarskapsfilosofi baseras på tillit och eget ansvar. Vi ger dig möjligheten att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor för att uppnå våra gemensamma mål. Vår arbetsmiljö karaktäriseras av säkerhet, samarbete och ömsesidig respekt.

Dina kvalifikationer

Vi ser att du som söker har högskoleexamen som naturvetare, civilingenjör eller motsvarande utbildning.
Vi söker dig med flera års arbetslivserfarenhet från energibolag, myndighet eller som miljökonsult.
För tjänsten behöver du ha kunskap om sötvattensekologi, vattenförvaltning och vattenkraft.
Vi tror att du har god kännedom om hydrologiska/hydrauliska förhållanden i vattendrag, skyddade områden och energisystemet i stort. Vana att arbeta med GIS är en fördel. Som person har du lätt för att arbeta självständigt och i samarbete med andra. Du är lösningsorienterad och har en hög ambition att leverera resultat i ditt arbete. Du är en god kommunikatör som med lätthet kan uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Resor i tjänsten förekommer. Körkort B är ett krav.

Intresserad?

Skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast 2021-04-18. För mer information, kontakta Sara Sandberg, sara.h.sandberg@fortum.com, Head of Environment, 072-237 36 04, Fortum Sverige AB.

För kontakt med fackliga representanter vänligen ring +46 8 671 70 00.
Fortums Akademiker: Per Kenttä
Unionen: Birgitta Henriksson

Publicerad 2021-03-24

Ansök nu