Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag24.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljöexpert till Vattenfall Värme

Vattenfall, Solna/Uppsala/Jordbro

Ansök nu

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner.

Värme Sverige bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan.

Vi söker en Miljöexpert med ansvar för att driva och koordinera miljöarbetet i vår verksamhet.

Personen kommer själv, och tillsammans med personer inom den centrala miljö-enheten, stötta verksamheten med att säkra att den bedrivs i enlighet med miljölagstiftning, miljötillstånd och miljöledningssystem. Vi har ett integrerat ledningssystem certifierat i enlighet med de internationella ISO standarderna för miljö och arbetsmiljö (ISO 14001 och ISO45001). Anläggningsområde Uppsala har även certifikat för Kvalitet (ISO 9001).

Arbetsuppgifter

 • Föreslå insatser och vara delaktig i upprätthållandet av handlingsplaner för att säkerställa att verksamheten följer gällande miljölagstiftning och miljöledning.

 • I samråd med företagsledningen föreslå och genomföra de aktiviteter som är nödvändiga för att krav och mål inom miljöområdet uppfylls.

 • Ansvara för att hållbarhetsarbetet med utgångspunkt från ISO 14001 bedrivs på ett effektivt sätt i enlighet med vårt ledningssystem.

 • Delta i interna projekt i egenskap av expert i projektarbetet och säkerställa att miljö-frågor hanteras vid överlämningsfasen till verksamheten.

 • Bevaka utvecklingen av miljöfrågor som kan vara av intresse i framtiden och bidra med analyser och förslag till handlingsplaner för verksamheten samt bidra med input till den interna lobbyorganisationen i miljö-frågor.

 • Delta i samarbeten på BA Heat och inom Vattenfall-koncernen.

 • Profilera miljöarbetet genom interna kommunikationskanaler.

Kvalifikationer

 • Lämplig universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning.

 • Minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat operativt miljöarbete och goda kunskaper om gällande lagstiftning inom miljöområdet.

 • Erfarenhet av att arbeta med tillståndsgivande myndigheter och förmåga att skapa goda relationer med dem på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

 • Goda kunskaper i och erfarenhet av ISO 14001, gärna från integrerade ledningssystem.

 • Strukturerad, systematisk, förtroendeingivande och kommunikativ med förmåga att inspirera andra i miljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet

 • Trygg i yrkesrollen och med att driva ansvarsområden och utvecklingsfrågor utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv i samarbete med andra

 • En god kommunikatör både i tal och skrift som gärna kommunicerar både internt och externt. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt.

 • Förmåga att obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska.

 • Bakgrund från miljöarbete i fjärrvärme- eller energibranschen meriterande.

 • B-körkort, i tjänsten ingår resor till våra anläggningar

Placering: Solna, Uppsala eller Jordbro

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 7:e mars 2021. Urval och intervjuer sker efter slutdatumet.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Helena Dykes, +46-70-2450957.
För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko, 0702 532 896.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H Johansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.

Publicerad 2021-02-12

Ansök nu