Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljöinspektör

Helsingborgs stad, Helsingborg

Ansök nu

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Miljöförvaltningen arbetar för att skydda människors hälsa och miljö genom tillsyn, kontroll, miljöuppföljning, miljöstrategiskt arbete, rådgivning, stöd till miljöundervisning och beteendepåverkan för hållbar utveckling.

Helsingborg stad är ledande inom miljö- och klimatfrågor. Helsingborg var en av finalisterna till EU Green Capital 2023 och är genom tiderna Sveriges miljöbästa kommun. Vi är en förvaltning med spetskompetens och hög professionalitet. Vi är omkring 75 medarbetare som på olika sätt bidrar till att Helsingborg är en innovativ miljöstad i framkant. Vill du arbeta med engagerade kollegor där både miljö och innovation står i fokus är du rätt person för oss. Vi arbetar aktivitetsbaserat och sitter i nya fina lokaler på bästa läge i Oceanhamnen.  

Du kommer tillhöra avdelningen för miljö- och hälsoskyddstillsyn. Vårt uppdrag är att genom tillsyn, miljöövervakning, rådgivning och samverkan skapa förutsättningar för god hälsa och miljömässigt hållbar utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker tre miljöinspektörer som ska arbeta med tillsyn inom miljöbalkens område med huvudsaklig inriktning miljöskydd. Du kommer att utföra tillsyn på miljöfarliga verksamheter (B, C och U) samt handlägga ärenden inom förorenade områden. Du kommer att ingå i vår servicegrupp som arbetar med olyckor och utsläpp. I arbetet ingår även att vara med och utveckla vår energitillsyn så att den följer den nationella tillsynsstrategin. Det kan även bli aktuellt att du deltar i vår myndighetssamverkan tillsammans med andra myndigheter samt i vår kemikaliegrupp. Då vi söker tre inspektörer kommer arbetsuppgifterna att fördelas utifrån din kompetens och erfarenhet samt ditt intresse.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med tillsyn, är öppen, nyfiken och modig och vill vara med och utveckla vårt arbete.

Kvalifikationer

Du är utbildad miljöinspektör eller har examen från en annan högskoleutbildning som kan anses likvärdig. För tjänsten vill vi att du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Du tycker om att ge bra service och är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du vill se resultat i ditt arbete och gillar att utveckla verksamheten. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Arbetet kräver att du har körkort för personbil.

Övrig information

För att bli aktuell för tjänsten kommer vi begära utdrag från belastningsregistret. Beställ gärna utdraget i samband med att du ansöker, så att du har det redo om vi ber om det. Vi vill att du lämnar utdraget i oöppnat kuvert. Här hittar du vilket utdrag du ska beställa: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Publicerad 2022-09-19

Ansök nu