Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljökemist till Stockholm Vatten och Avfall

Stockholm Vatten och Avfall, Stockholm

Ansök nu

Enheten tillhör avdelningen VA och ansvarar för Stockholms Vatten och Avfalls utåtriktade arbete med syfte att minska flödet av skadliga och miljöfarliga ämnen till vattentäkten Mälaren, till ledningsnätet samt till våra reningsverk. Enheten bidrar till att öka kunskapen om förekomst och spridning av sådana ämnen, internt inom bolaget samt genom kommunikation med allmänheten. Verksamheten bedrivs genom tillsyn, information och kravställande på industrier och andra verksamheter, det som brukar kallas uppströmsarbete.

Din utmaning

  • Tillsammans med nuvarande miljökemist vara bolagets sakkunnige/specialist inom området miljöfarliga organiska ämnen.

  • Företräda Stockholm Vatten och Avfall i frågor som rör miljöfarliga organiska ämnen.

  • Bevaka krav i nya dricksvattendirektivet och vara med i arbetet med implementering av kraven på Stockholm Vatten och Avfall.

  • Tillsammans med nuvarande miljöingenjör på vattenverken utveckla uppströmsarbetet i Östra Mälarens vattenskyddsområde.

  • Driva och utveckla Stockholm Vatten och Avfalls specialistgrupp som utreder material som kommer i kontakt med dricksvatten med avseende på hälsa och miljö.

  • Bedöma kemikalier och kemtekniska produkter, delta i upphandlingar, medverka i bolagets kemikalieråd, arbeta med Stockholms kemikalieplan samt hantera avvikelser i byggvarubedömningen BVB.

  • Samarbeta och utveckla kontakter med myndigheter, branschorganisationer, forskningsinstitut, laboratorier och andra intressenter.

  • Omvärldsbevaka, följa utvecklingen i vetenskaplig litteratur samt driva egna projekt.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen är huvudsakligen förlagd till huvudkontoret i Ulvsunda, Bryggerivägen 10, men du kommer även att arbeta på Stockholm Vatten och Avfalls andra anläggningar. Tillträde enligt överenskommelse.

Din bakgrund

Du har högre vetenskaplig utbildning/har doktorsexamen inom organisk analytisk kemi, miljökemi eller motsvarande. Du bör ha erfarenhet från arbete på laboratorium samt arbetat med kemikaliefrågor vid högskola, myndighet, reningsverk eller industri. Det är meriterande om du har kunskap inom toxikologi och erfarenhet av riskbedömning av kemiska ämnen. Som person är du initiativrik, drivande, har god kommunikationsförmåga, kan hantera både små och stora frågor och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Körkort B är ett krav.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Ragnar Lagerkvist på 08-522 124 33 eller miljökemist Katja Närhi på 08-522 122 54. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

Din ansökan

Du söker tjänsten som miljökemist här och senast den 6 juni 2022 vill vi ha din ansökan. Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

Publicerad 2022-05-10

Ansök nu