Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljörådgivare till MSB

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) , Sverige/Internationellt

Ansök nu

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) söker nu miljörådgivare till insatsverksamheten. Dels söker vi personal till en specifik tjänst i Centralafrikanska Republiken men vi öppnar även upp vår resursbas för att utöka den med experter inom miljöområdet.

Vi söker dig som är intresserad av att delta i internationella insatser inom humanitärt bistånd, tidig återuppbyggnad, katastrofriskreducering i katastrof- och konfliktkontexter eller inom fredsfrämjande insatser. De allra flesta insatserna är i medel- och högriskländer så som till exempel Sydsudan, Mali, Syrien, CAR, Etiopien, Somalia och Venezuela vilket innebär att du som söker behöver ha en vilja och förmåga att arbeta under dessa, ofta krävande förhållanden. Uppdragen ges oftast med kort framförhållning, ca tre-fyra veckor innan avresa och längden på uppdraget är normalt 6-12 månader men kan vara såväl kortare som längre.

MSB stödjer och förser aktörer med miljörådgivare både som respons till en miljökatastrof, vid säkerställandet av miljöintegrering i humanitära program samt som stödjande och rådgivande funktion i EU:s fredsfrämjande insatser.

Miljörådgivarens roll kan vara allt från övergripande strategisk och rådgivande till mycket operativ i fält och allt där emellan.
Arbetsuppgifterna kan handla om att identifiera risker mot människor, försörjning och miljön, samt att ge specifikt riktade råd och rekommendationer om hur man hindrar eller mildrar dessa riskers effekter.

Vi söker dig med universitetsexamen på mastersnivå och minst 5 års relevant erfarenhet inom områden för miljöhälsa, miljövetenskap, geovetenskap, naturresurshantering, hållbarhetsmetoder, ingenjörsutbildning, katastrofreducering eller liknande.

Klicka på länken nedan för att komma vidare till de tjänster vi har utannonserade just nu:
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/operativ-personal/pagaende-rekryteringar/

Vid funderingar vänligen kontakta:
HR-handläggare Hanna Sandström
Telefon 010-240 50 73 och e-post hanna.sandstrom@msb.se
HR-handläggare Sofie Ihlberg
Telefon 010-240 54 63 eller mejl sofie.ihlberg@msb.se

Publicerad 2020-10-12

Ansök nu