Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag23.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljösamordnare med fokus på planering och uppföljning, Polismyndigheten

Polismyndigheten, Stockholm

Ansök nu

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsplatsbeskrivning
Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning, verksamhetsstyrning, miljöledning, lokalförsörjning, service och inköpsverksamhet. Gruppen för miljöledning ansvarar för och driver Polismyndighetens strategiska miljöarbete nationellt.

Arbetsbeskrivning
Som miljösamordnare ingår du i ett team av medarbetare som ansvarar för utveckling och uppföljning av Polismyndighetens miljöledningsarbete som är en del av polisens hållbarhetsarbete. Du kommer att bli en viktig del i arbetet med att samordna, utveckla, konkretisera, följa upp och förbättra miljöarbetet. Detta sker bland annat genom nulägesanalyser och utarbetande av nya arbetssätt samt genom att stötta organisationen vid behov av lokala anpassningar. Vidare kommer du att leda och/eller delta i andra projekt inom området.

Vi söker miljösamordnare som är skicklig på att följa upp och analysera våra resultat och förbättringsmöjligheter och säkerställa att vi jobbar med rätt åtgärder för att bli bättre. Du kommer även att till del arbeta med hållbarhetskravställning (miljö, sociala och etiska krav) i upphandlingar och uppföljning av kraven. Du blir också ansvarig för viss utbildning, information och rapportering inom ditt område.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande

  • Flera års erfarenhet av att arbeta med strategiskt miljöarbete

  • Flera års erfarenhet av att arbeta med planering, uppföljning och analys

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av att arbeta med att ställa hållbarhetskrav i upphandlingar

  • Erfarenhet av att ha arbetat med miljöledningssystem enligt ISO14001

  • Erfarenhet av interna miljörevisioner

  • Erfarenhet av att arbeta med strategiskt hållbarhetsarbete

För att vara framgångsrik i denna roll är du skicklig i din analys och vi lägger stor vikt vid din förmåga att planera och strukturera. Du tar gärna egna initiativ och kan arbeta självständigt, strukturerat och framåtriktat. Vidare är du en lagspelare som gillar att samarbeta på olika organisatoriska nivåer samt med interna och externa aktörer.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Marie Altus Bonerud, e-post marie.altus@polisen.se, tfn: 010-5641757

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Marie Nilsson, e-post marie-s.nilsson@polisen.se

Fackliga företrädare
Fredrik Bergh/SACO tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader
Arbetsort: Kungsholmen i Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare miljö

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Organisation
Ekonomiavdelningen
Län
Stockholms län
Utlyst
14 februari 2020
Ansök senast
28 februari 2020
Referensnummer
C35605/2020

Publicerad 2020-02-14

Ansök nu