torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljösamordnare

Einar Mattsson AB, Stockholm

Ansök nu

Vi söker ännu en miljösamordnare

Har du erfarenhet av att jobba med miljö- och klimatfrågor inom projektverksamhet? Är du engagerad, framåt och relationsskapande?
Då har vi tjänsten för dig!


Om tjänsten

Som en av våra två miljösamordnare har du till uppgift att stödja vårt projektutvecklingsbolag samt vårt byggande bolag i hållbarhetsarbetet med fokus på miljö- och klimatfrågor. Vår färdplan för nyproduktion tar sikte på en halverad klimatpåverkan till 2030.

Tjänsten som miljösamordnare är en stödfunktion placerad på koncernnivå som rapporterar till Hållbarhetsutvecklingschefen. Centralt i rollen är ett nära samarbete med vår avdelning för projektutveckling, inköp, verksamhetsutveckling samt vår nyrekryterade miljösamordnare för förvaltningsbolagen. Du kommer även att stötta i vissa koncernövergripande arbetsuppgifter och arbeta över bolagsgränserna.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Stötta utveckling och implementering av bolagens miljö- och klimatmål.

  • Stötta framtagande av projektens hållbarhetsprogram.

  • Ansvara för styrning av miljökonsulter för certifiering i enlighet med certifieringssystemet Miljöbyggnad.

  • Stötta och säkra framtagande och analys av klimatberäkningar i olika skeden av projektutveckling och byggnation.

  • Stötta vidareutvecklingen av bolagens projektkoncept avseende hållbarhet i nära samarbete med verksamhetsutveckling och övriga organisationen.

  • Delta i leverantörsdialoger och samarbeta med inköpsavdelningen för att ta del av utveckling som stöttar vår klimatfärdplan.

  • Stötta rapportering och uppföljning av hållbarhetsarbetet, både på bolags- och koncernnivå vilket inkluderar ansvar för koncernens klimatbokslut.

  • Vara delaktig i att vidareutveckla hållbarhetsrapporteringen i enlighet med kommande krav såsom den gröna taxonomin.

  • Identifiera utvecklingsområden relaterat till miljö- och klimat samt delta och driva utvecklingsprojekt.

Din profil

För att lyckas i rollen som miljösamordnare har du relevant akademisk utbildning och minst 5 års erfarenhet av arbete med miljö- och klimatfrågor inom byggproduktion eller från projektutveckling. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med klimatberäkningar av projekt.

Som person är du engagerad och lösningsorienterad. Du har en förmåga att skapa goda relationer genom att vara lyhörd för verksamhetens behov. Vidare är du kommunikativ och kan med din pedagogiska förmåga förklara och förmedla information på ett tydligt sätt. Att skapa struktur för att planera, prioritera och genomföra ditt arbete är naturligt för dig likväl som ditt analytiska förhållningssätt och din förmåga att se hur de olika delarna bidrar till helheten.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Einar Mattsson med Jurek. Du söker tjänsten på jurek.se och urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Strååt på 0760 026975 alt cecilia.straat@jurek.se eller researcher Sandra Waldnert på 0760 026937 alt sandra.waldnert@jurek.se.

Du söker tjänsten här

Om oss

Vi erbjuder en arbetsplats där du får stora möjligheter att sätta din egen prägel på ditt arbete och karriärsutveckling och tillgång till koncernens breda och djupa kunskap. Du kommer till ett långsiktigt familjeägt bolag med rötterna i en entreprenörskultur som värdesätter din omtänksamhet, framåtanda och ditt engagemang. Efter 85 år kan vi säga att vi är en stark aktör i alla konjunkturer, vi är långsiktiga på riktigt.

Du kommer ha din bas i nyrenoverade, ljusa och moderna lokaler i hjärtat av Södermalm. Läs gärna mer på www.einarmattsson.se.

Vi ser fram emot att få höra från dig!

Publicerad 2023-05-12

Ansök nu