Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljöskyddshandläggare med inriktning mot tillsyn miljöfarlig verksamhet och Seveso, Länsstyrelsen i Västmanlands län

Länsstyrelsen i Västmanlands län, Västerås

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Många pratar om hållbarhet, men vi arbetar med det dagligen.
Vill du vara med?


Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt.
Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, miljö, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.
Vår vision är att vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

  • Intressanta och utmanande arbetsuppgifter

  • Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta

  • Möjlighet att lära nytt och utvecklas

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar tillsyn av tillståndspliktiga miljöfarliga verksamheter och Sevesoverksamheter. Länsstyrelsen har tillsyn över miljöfarliga verksamheter med tillstånd enligt miljöbalken och samtliga Sevesoverksamheter i länet vilka omfattas av en särskild lagstiftning. I samband med tillståndsprövningar kommer du att delta i samråd och skriva yttranden till prövningsmyndigheter. I arbetsuppgifterna ingår även tillsynsvägledning till kommunerna i länet där du planerar och genomför handläggarträffar och utbildningar samt ger råd och stöd till miljöinspektörerna.

Som stöd för arbetet finns erfarna kollegor, jurister och ett strukturerat, målinriktat arbetssätt. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med kollegor där alla hjälps åt att lösa arbetsuppgifterna. Övrigt förekommande administrativa uppgifter ingår också i tjänsten.

I arbetet ingår mycket dialog och kommunikation med verksamhetsutövare, andra myndigheter, näringslivet, privatpersoner och samarbete internt på länsstyrelsen. Du kommer att ha goda möjligheter till kompetensutveckling inom olika områden.

Utformningen av tjänsten kommer till viss del att styras utifrån den sökandes kompetens och erfarenhet.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.lansstyrelsen.se/vastmanland

Om avdelningen
Avdelningen för miljö består av tre funktioner där du kommer att ingå i miljöskyddsfunktionen. Inom miljöskyddsfunktionen är vi ett 10-tal personer som framför allt arbetar med tillsyn av miljöfarliga verksamheter och förorenade områden.

Kvalifikationer
Krav

  • Relevant utbildning, med lägst kandidatexamen från högskola eller universitetsutbildning, gärna med inriktning mot miljöteknik eller kemi

  • Arbetslivserfarenhet inom tillsyn av miljöfarlig verksamhet

  • God kännedom om miljöbalken

  • B-körkort

Meriterande

  • Arbetslivserfarenhet inom Sevesotillsyn

  • Arbetslivserfarenhet inom tillsynsvägledning

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Du har god förmåga att prioritera och kan ta dig an frågor ur ett helhetsperspektiv. Då arbetet innebär kontakter med andra aktörer och enskilda personer är det viktigt att du trivs med att samarbeta med andra människor och att du kommunicerar på ett lättförståeligt sätt, både i tal och skrift. Du är en van datoranvändare och ser olika typer av IT-stöd som naturliga arbetsverktyg.
Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder. Det är också viktigt att du har ett professionellt förhållningsätt i din roll som myndighetsutövare.
Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Anställningens omfattning
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Provanställning om 6 månader kan bli aktuellt.
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer: 112-4822-2021

Publicerad 2021-09-13

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News