Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla miljöjobb

Miljöskyddshandläggare, Naturvårdsverket

Naturvårdsverket, Stockholm alternativt Östersund

Ansök nu

Vi söker en miljöskyddshandläggare med erfarenhet av projektledning.

Miljöskyddsenheten, som hör till Samhällsavdelningen, har till uppgift att genom prövning, regelgivning och vägledning begränsa miljöpåverkan från miljöfarlig verksamhet som exempelvis gruvor, verkstadsindustri och täkter. Enheten ger även expertstöd till Miljö- och energidepartementet, inom EU och internationellt.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i olika arbetsgrupper tillsammans med främst miljöjurister. Arbetet består av verksövergripande projekt, miljöbalksprövningar och vägledning om miljöbedömningar och miljöbalkens systemfrågor. På Naturvårdsverket förekommer samarbete med många olika discipliner. I din roll som projektledare ingår att leda arbetsgrupper i projekt och driva projektet framåt samt att tillsammans med enhetschefen ansvara för genomförande och leverans.


Dina kompetenser

Du som söker ska ha en relevant akademisk examen från universitet eller högskola och arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning och/eller miljökonsultverksamhet. Det är meriterande med ärendehandläggning från offentlig förvaltning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetet innebär mycket kontakt med såväl interna som externa aktörer och det är därför viktigt att du har en mycket god förmåga att samarbeta, ta initiativ och ansvar. Du är kommunikativ och professionell i ditt sätt samt kan agera i enlighet med myndighetsrollen. Du är en god administratör med gott ordningssinne.


Om anställningen

Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund och är ett vikariat tom 2021-01-31. Vi tillämpar individuell lönesättning och tillträde snarast enligt överenskommelse. Självklart delar du vår värdegrund och är lyhörd, professionell samt offensiv.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2 februari 2020.


Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Frida Rudsander, enhetschef
Ulla Jennische, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Naturvårdsverket tillämpar kompetensbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ref:
NV-09103-19

Publicerad 2020-01-13

Ansök nu