Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Miljöspecialist till Ragn-Sells

Ragn-Sells, Umeå/Luleå

Ansök nu

Vill du kunna göra skillnad genom ditt dagliga arbete? Som medarbetare på Ragn-Sells gör du det, oavsett roll inom företaget. Vårt arbete bidrar nämligen till ett bättre samhälle och en bättre miljö. Dessutom verkar vi inom en spännande framtidsbransch där vår gedigna historia och stora kunnande är en enorm styrka. Som företag vill vi vara ett bevis på att omsorg om jorden och bra affärer går hand i hand.

Inom Ragn-Sells verksamhet transporteras, hanteras och behandlas stora mängder avfall som faller under strikt lagstiftning. Efterlevnad av miljö-och avfallslagstiftning är en ytterst viktig del i vårt dagliga arbete. Det primära uppdraget som miljöspecialist är att stödja verksamheten och dess affärer i miljörelaterade frågor.

Dina arbetsuppgifter

  • I samarbete med verksamheten medverka till att ta fram handlingar vid tillståndsprövningar, anmälnings-och tillsynsärenden, dispenser och överklaganden.

  • Sköta myndighetskontakter, framtagandet av anmälnings- och dispenshandlingar samt skriva miljörapporter.

  • Supportera och genomföra uppföljning av egenkontroll vid den operativa verksamheten.

  • Proaktivt driva, följa upp och utveckla miljöarbetet i enlighet med lagstiftning, policy och affärsplan.

  • Arbeta med att certifieringen upprätthålls genom att följa upp och utveckla miljöledningssystemet.

  • Följa upp miljödata och bidra till att rapportering av miljödata sker från verksamheten till bl.a. miljöchef och hållbarhetschef.

  • Verka för att företagets beslut i miljöfrågor implementeras och efterlevs.

  • Vara stödjande och rådgivande till organisationen i frågor som rör miljö och miljölagstiftning.

Du kommer att ingå i ett team med andra miljöspecialister och vara särskilt utpekad som miljöstöd till våra anläggningar i norra Sverige. Placering är vid vårt kontor i Umeå. Resor förekommer regelbundet i rollen. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning på miljövetenskap, miljöteknik, miljöekonomi, miljöjuridik eller liknande. Du har stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och god förståelse för deras påverkan på affären.

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i liknande roll med miljö- och avfallslagstiftningen. Du är en god kommunikatör som behärskar svenska väl i tal och skrift och är bekväm i kommunikation på engelska. Du är van att arbeta i projektform och ditt arbetssätt präglas av god struktur, noggrannhet och lösningsinriktning. B-körkort erfordras.

Ansökan

Ansök genom att klicka på knappen nedan. Vi rekryterar löpande så skicka in ditt CV och personliga brev så snart som möjligt, dock senast 16 juli 2022.

Vill du veta mera? Kontakta Miranda Jensen, Miljöchef miranda.jensen@ragnsells.com

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Våra erfarna och professionella medarbetare tror på enkla lösningar, ansvarstagande, helhetssyn och framåtanda. Vi är drygt 1500 medarbetare i Sverige. Ragn-Sells koncernen finns dessutom i Danmark, Norge och Estland. Totalt är vi ca 2400 personer i hela koncernen och 2021 omsatte koncernen ca 7,5 miljarder SEK.

Publicerad 2022-06-17

Ansök nu