Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljöspecialist till Svensk Kärnbränslehantering AB

Svensk Kärnbränslehantering AB, Östhammar eller Solna

Ansök nu

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en drivande och engagerad miljöspecialist.

Här kommer du att arbeta

Enheten Hållbarhet och MTO ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö, vilken har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla säkerhetsarbetet inom SKB.

Enhetens huvudansvar är att utveckla SKB:s hållbarhetsarbete, vara resurshållare av kompetenser inom miljö, arbetsmiljö och MTO till linje- och projektverksamhet samt uppdragsleda och ta fram underlag till tillståndsansökningar enligt miljöbalken för nya eller utökade slutförvar. Enheten består av cirka tio medarbetare och resurskonsulter som är stationerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att säkerställa och utveckla miljöarbetet i program Kärnbränsleförvaret samt ta fram underlag till pågående tillståndsprocess enligt miljöbalken. Programmets uppdrag är att planera, projektera och uppföra samt att överlämna Kärnbränsleförvaret till en driftorganisation som du kommer att stötta med din miljökompetens i bygg- och anläggningsfasen.

Vad du kommer att göra

 • Driva och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet inom programmet och i linjeverksamheten samt tillgodose behovet av miljöstyrning och miljöprogram under olika faser

 • Arbeta med och följa upp tillstånd och pågående tillståndsprocesser så att relevanta krav omhändertas

 • Ta fram underlag till tillståndsuppdrag

 • Stödja vid framtagande av kriterier och krav för förbrukning och hantering av naturresurser, energilösningar samt produkt- och materialval

 • Ta fram kontrollprogram och förfrågningsunderlag för verksamhet och anläggning samt kontrollera och följa upp efterlevnad

 • Granska anläggningsdokumentation och säkerställa att anläggningen har förutsättningar att klara aktuella krav, villkor och åtaganden

 • Stödja projektledare inom miljöområdet

 • Delta i myndighetskontakter

Vi söker dig som har

 • akademisk utbildning inom miljö-, teknik- eller naturvetenskap

 • kunskap om och erfarenhet av miljölagstiftning, miljöfarlig verksamhet, miljöledning och praxis inom området

 • vana av att arbeta självständigt och att ta egna initiativ

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har god analytisk förmåga och en vana att driva komplexa frågor, samarbeta och skapa goda relationer. Din kommunikativa förmåga är stark, och du har en utvecklad lyhördhet, integritet och god kännedom om organisationens olika verksamheter. Befattningen kräver både interna och externa kontakter och ett nära samarbete med olika delar av organisationen.

Det är meriterande om du har

Det är meriterande om du har flera års erfarenhet från miljöarbete i stora anläggnings- och byggprojekt, komplicerade industrianläggningar eller motsvarande.

Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information

Rekryterande chef: Emma Breitholtz, 073-633 85 49
Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar eller Solna. Resor ingår i tjänsten.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 30 september 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad 2020-09-03

Ansök nu