Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Miljöstrateg – med inriktning på hållbara transporter, Gävle kommun

Gävle kommun, Gävle

Ansök nu

Arbetsbeskrivning
Gävle växer! Och nu söker vi en miljöstrateg med inriktning hållbara transporter.

Framtidens Gävle är grönt, tryggt och nära för 120 000 Gävlebor. Det innebär fler bostäder men också mer av arbetsplatser, skolor, omsorg, kultur, idrottsanläggningar, parker och hållbara transporter. Tillsammans gör vi så att Gävle växer.

Övergripande planering arbetar med strategiska frågor inom mark, miljö, exploatering och översiktsplanering. Vi är drygt femton medarbetare som tillsammans arbetar för att Gävle ska fortsätta att växa och utvecklas på ett strategiskt och hållbart sätt.

I morgondagens Gävle reser vi hållbart. Det kräver att vi tar planeringen av vårt transportsystem till nästa nivå. Du bidrar med strategisk höjd och ditt uppdrag är att hållbara flöden av gods och människor är en bärande del i hur vi bygger samhället. Med överblick, långsiktighet och genomförandekraft bidrar du till framtidens Gävle. Du kommer att vara en viktig person i vårt arbete för att Gävle ska vara klimatneutralt 2035.

Tillsammans med dina kollegor så driver du utveckling av helheten. Du ser till att Gävle utvecklas i linje med kommunstyrelsens mål och prioriteringar. Du samverkar med Gävleborna och med företag och verksamheter i Gävle.

Som miljöstrateg hos oss arbetar du med samhällsutveckling. Du är med och formar Gävle och du utformar arbetet för hur Gävle ska utvecklas. Du ser och prövar vägval och riktningar. Du strävar efter att få koncernen att gå tillsammans i en gemensam riktning.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har högskoleutbildning och flera års erfarenhet av att arbeta med hållbara transporter. Kanske är du trafikplanerare, civilingenjör, miljövetare eller samhällsplanerare. Kanske är du samhällsvetare eller kulturgeograf. I vart fall har du goda kunskaper och ett stort intresse för miljö, transportsystem, logistik och människors beteenden. Du vet vad som krävs för att öka andelen hållbara transporter i dagens transportsystem och samtidigt lägga grunden för morgondagen.

Du är duktig på att äga processer som andra verkar i. Du får oss att samverka mot gemensamma mål. Och du är stark i att forma, beskriva och få med andra på dessa mål. Vi ser gärna att du har god förståelse för kommunal planering och kommunala beslut.

För att lyckas hos oss kombinerar du initiativ och vilja att nå resultat med lusten att göra tillsammans. Vi arbetar kommunövergripande med utgångspunkten Ett Gävle. Det kräver att du har strategisk förmåga, kan förhålla dig till gemensamma viljor och riktlinjer, och att du kan omsätta dessa i praktisk handling och kloka beslut.

Det viktigaste är ditt förhållningssätt och din nyfikenhet. Hos oss är alla ledare. Du gör dina kollegor bra, och du låter dina kollegor göra dig bra. Har du ett eget driv och lätt att ta till dig, och förmedla, kunskap så kommer vi ha alla möjligheter att trivas tillsammans.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2020-05-31
Referensnummer: C38383

Kontaktperson
Lars Wedlin
Planeringschef
Telefon: 026-17 91 63

Fackliga företrädare
Ann-Sofi Johansson Nyberg
Akavia
Telefon: 026-17 95 43

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Om arbetsplatsen
Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2020-05-12

Ansök nu