Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla miljöjobb

Planeringsingenjör återvinning, Telge

Telge Nät AB, Södertälje

Ansök nu

Telge Återvinning söker planeringsingenjör återvinning

Södertälje kommun expanderar i rekordfart och vi behöver därför förstärka vår strategi- och planeringsenhet med en expert inom återvinning. Som planeringsingenjör ansvarar du för vår långsiktiga förnyelseplanering och driver utredningar för olika investeringsprojekt samt bidrar med din kunskap i våra stora utvecklingsprojekt.


Din dag på jobbet som planeringsingenjör återvinning

Arbetet som planeringsingenjör innebär att du ansvarar för utredning och långsiktig förnyelseplanering inom återvinning. Du arbetar med re- och nyinvesteringsbudget och framtida prognoser, samt upprättande av beslutsunderlag. Du hanterar och svarar på remisser på övergripande struktur- och detaljplaner inom Södertälje kommun. Du utreder också förutsättningarna för, och samordnar utbyggnaden av infrastruktur i takt med kommunens utvecklingsplaner. Rollen som planeringsingenjör innebär ett nära samarbete med övriga enheter som projektledare, miljöansvarig, driftavdelningen och teknisk dokumentation m.fl., samt med Södertälje kommuns samhällsbyggnads- och miljökontor.


Mer om ditt nya jobb

Du blir en del av strategi- och planeringsenheten där vi i dag är cirka 30 personer. På enheten arbetar vi med förnyelse och utbyggnad av VA, återvinning, el, fjärrvärme och stadsnät. Vårt gemensamma mål är att ge Södertäljeborna hållbara och effektiva leveranser av våra produkter – både nu och i framtiden.


Det här är du

Vi söker dig som har ett starkt driv, är självständig och trygg i din förmåga och är en god kommunikatör. Du har förmågan att leda utan att vara chef samtidigt som du är initiativrik och kan se vad som är möjligt. Du är noggrann, arbetar strukturerat och har ett gediget intresse för miljö och återvinning. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet och du behöver känna dig bekväm med dem.


Krav 

 • Högskoleutbildning miljöteknik, miljö, återvinning eller motsvarande yrkeslivserfarenhet

 • Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

 • B-körkort

 • Goda kunskaper i Officepaket, framförallt kalkyler i excel


Meriter

 • Ingenjörsexamen med inriktning mot miljö och återvinning eller motsvarande. Alternativt yrkeserfarenheter som motsvarar verksamhetens behov

 • Kunskaper i miljölagstiftning inom området.

 • Vana att jobba i en politiskt styrd organisation.

 • Erfarenheter av ekonomiarbete; Budget & Prognos

 • Erfarenheter av logistik

 • Projektledning

 • Erfarenheter av utredning och analys


Det här är vi

Välkommen till Telge Återvinning – en del av Telgekoncernen. Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Inom Telgekoncernen finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.


Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Vi intervjuar löpande – skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 31 januari 2020. Varmt välkommen att bli en av oss.


Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Joakim Ströberg, chef planering VA och återvinning, 08-550 231 04 Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Ingrid Linder, senior HR-strateg, 08-550 220 91. Facklig kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision, 08 550 220 00.

Telge Återvinnings uppdrag är att samla in, förädla och erbjuda avfallshantering på ett miljöriktigt sätt för att få en ekonomiskt och miljömässigt hållbar hantering av hushållsavfall. Vi ska hitta långsiktiga avsättningar av förädlade restprodukter och vara den naturliga samarbetspartnern för återvinningsprodukter i regionen. Det gör vi genom att samla in och ta hand om hushållsavfall från Södertälje kommun och närliggande kommuner, förenkla sorteringen av grovavfall vid våra återvinningscentraler och samla in förpackningar, latrin, slam, farligt avfall och trädgårdsavfall.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Vårt uppdrag är att ge Södertäljeborna bra tjänster och bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom områdena bostäder, lokaler, el, värme, vatten, stadsnät, återvinning, hamn, science center och bemanning.


Sökord: ingenjör, avfall, återvinning, miljö, planering, miljöarbete, hållbar, hållbarhet, Södertälje, kommun, kommunal, koncern

Publicerad 2020-01-13

Ansök nu