Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Projektledare för cirkulärt livsmedelssystem i Östersjöregionen till WWF

Världsnaturfonden WWF, Stockholm

Ansök nu

WWF söker en erfaren projektledare med god kunskap om miljöutmaningarna i Östersjön, livsmedelssektorn och/eller lantbruket. Det är likaså viktigt att ha färdigheter inom projektledning, nätverk, kommunikation och ansökningsarbete, samt att kunna bygga samverkansgrupper och partnerskap med företag, beslutsfattare och det civila samhället för att driva en positiv förändring. Arbetet innebär en möjlighet att påverka livsmedelsproduktionens roll för Östersjöns framtid. 

WWF driver sedan 2020 Baltic Stewardship Initiative (BSI) i samarbete med LRF och Lantmännen. Initiativet handlar om att bygga ett nätverk mellan livsmedelskedjans aktörer för att främja övergången till ett cirkulärt livsmedelssystem i Sverige och i förlängningen i hela Östersjöregionen. Fokus är att minska näringsläckaget till Östersjön och att använda växtnäringsämnen mer effektivt uppe på land där de utgör en värdefull resurs. 

Baltic Stewardship Initiative har som målsättning att skapa ett aktivt kluster som agerar för ökad konkurrenskraft hos jordbruksföretag som minimerar sina växtnäringsläckage och bidrar till en ökad cirkulation av näringsämnen. BSI engagerar idag nyckelaktörer från hela den svenska livsmedelskedjan, från lantbrukare till livsmedelsföretag och dagligvaruhandel, men också företag och andra aktörer som på olika sätt hanterar växtnäring kopplat till livsmedelsproduktionen. Därutöver deltar även forskare och experter. Projektet har finansiering från Jordbruksverket fram till början av 2023 och är en visstidsanställning. 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Projektleda WWF-nätverket Baltic Stewardship Initiative.

 • Främja WWFs vision för en hållbar, transformativ förändring i hela livsmedelskedjan genom att påverka marknadsaktörer, beslutsfattare och andra intressenter.

 • Samverka med kollegor internt samt med andra WWF-kontor runt Östersjön.

 • Kommunicera initiativet och BSI nätverket, samt företräda WWF i externa sammanhang.

 • Upprätthålla och vidareutveckla en digital nätverksplattform och webbsida för nätverket tillsammans med projektets kommunikatör.

 • Söka och säkra finansiering för fortsättning av Baltic Stewardship Initiative.

 • Följa upp, utvärdera och redovisa initiativet, samt ansvara för programbudgeten.

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Akademisk examen inom jordbruksvetenskap, miljövetenskap, ekonomi eller annan av relevans för tjänsten.

 • Minst 5-årig yrkeserfarenhet inom projektledning med relevans för tjänsten.

 • Erfarenhet av att arbeta med näringslivet med fokus på dess hållbarhetsarbete.

 • God förståelse av Östersjöns miljöutmaningar, cirkulär ekonomi, livsmedelskedjan, lantbruksmetoder ur ett näringsperspektiv och de viktigaste samhällsaktörerna som är aktiva i regionen.

 • God förståelse för politik och påverkansarbete som är relevant för lantbruket och livsmedelskedjan kopplat till Östersjön både regionalt och på EU-nivå.

 • God kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper från länder runt Östersjön är meriterande.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. Då Världsnaturfonden WWF tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt finns möjlighet att till viss del förlägga arbetet på annan ort. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.
 
Ansökan:
Vi ber dig inkomma med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-10.
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Mattias de Woul (tf avdelningschef Hav och Vatten) eller Carolina Söderberg, People and Culture på WWF via växeln 08-624 74 00.
   
Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.
 
Välkommen med din ansökan!

Kontakt
Namn: Mattias de Woul
Titel: Acting director Marine & Freshwater WWF Sweden
Epost: mattias.dewoul@wwf.se
Telefon: 0706871074

Facklig representant
Namn: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant
Telefon: Vxl 08-624 74 00

Villkor
Anställningsform: Visstid
Varaktighet: 1 år eller längre
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-11-11
Publiceringsdatum: 2021-10-12

Publicerad 2021-10-12

Ansök nu