Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag24.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Projektledare inriktning mot energieffektivisering av byggnader, Stockholms stad

Stockholms stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Vi stärker nu enheten med en projektledare som kan leda våra politiska uppdrag och egeninitierade projekt, såväl nationellt- som EU finansierade, för att nå målet att Stockholm ska bli en fossilfri stad 2040. Vi arbetar i nära samarbete med stadens fastighetsbolag vid genomförande av våra uppdrag och projekt. Du kommer att vara en kunskapsbrygga mellan bolagen och miljöförvaltningen på vår funktion Energicentrum som är ett stöd för stadens förvaltningar och bolag kring energieffektiviseringsfrågor.

I rollen som projektledare kommer du att ansvara för att uppdragen/projekten struktureras, drivs framåt och avrapporteras till uppdragsgivaren. Ett uppdrag kan t.ex. vara att ta fram en plan för solcellsinvesteringar, utredning av spjutspetsteknik för energilagring eller hur digitalisering kan nyttjas för energieffektiviseringar. Om en budget är kopplat till projektet ansvarar du för projektets ekonomiska redovisning. Med din kunskap om energianvändning i byggnader och förmåga att bygga och vårda nätverk blir du en del av enhetens arbete för att driva energi- och klimatarbetet framåt i Stockholm.

Som projektledare kommer du att presentera uppdrags- och projektresultat på seminarier och konferenser samt leda workshops.

Kvalifikationer

  • Du ska ha universitets- eller högskoleutbildning med teknisk eller annan lämplig inriktning.

  • Mycket god förståelse om byggnaders energianvändning.

  • Några års erfarenhet av att leda och genomföra samverkansprojekt med flera partners mot verksamhets- och budgetmål inom området energianvändning i byggnader.

  • Mycket god förmåga att bygga och vårda nätverk.

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift. 

Meriterande egenskaper

  • Erfarenhet av digitaliseringens möjligheter för energieffektivisering i byggnader.

  • Erfarenhet av arbete inom europeiska samverkansprojekt.

  • Erfarenhet av att söka medel för externfinansierade projekt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har ett stort intresse och engagemang för energi- och klimatfrågor! Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och processer inom ramen för teamarbete. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerade. Du trivs med att coacha och leda andra och har en utpräglad samarbetsförmåga. Du är duktig på att skapa kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer till problemlösning och du trivs med att presentera projektresultat.

Övrigt
Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid men helg- och kvällsaktiviteter kan förekomma, till exempel deltagande på konferenser och projektmöten inom EU. Förvaltningen tillämpar generösa flextidsramar, och. månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv.

Vi erbjuder
Miljöförvaltningen, med cirka 260 anställda, är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi satsar på hälsa och friskvård och erbjuder flera friskvårdsförmåner. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för ett fossilfritt Stockholm 2040.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare:
https://jobba.stockholm/lediga-jobb/

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/525
Kontakt
Jonas Tolf, Enhetschef, 08-508 289 43
Morgan Sehlberg, Rekryteringskonsult, 08-508 117 22
Facklig företrädare
Pia Holmström, SACO, 08-508 287 63
Luis Lopez, Vision, 08-508 279 29
Publicerat 2021-02-08
Sista ansökningsdag 2021-03-07

Publicerad 2021-02-08

Ansök nu