Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Projektledare till energi- och klimatenheten, Stockholms Stad

Stockholms Stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholms Stad, Miljöförvaltningen, Plan och miljö, Energi och klimat

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Om miljöförvaltningen
Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen arbetar också med stadens energieffektiviserings- och klimatarbete.

På enheten Energi och klimat är vi 20 personer med olika specialistkompetenser inom energieffektivisering och klimat. På enheten arbetar vi med många spännande budgetuppdrag för att minska energianvändning och klimatpåverkan, men också med externfinansierade projekt både med nationell- och internationell finansiering.

Arbetsbeskrivning
Vi stärker nu enheten med ytterligare en projektledare som kan leda våra politiska uppdrag och projekt för att nå målet att Stockholm ska bli en fossilfri stad 2040.

I rollen som projektledare kommer du att ansvara för att uppdragen/projekten struktureras och drivs framåt och avrapporteras till uppdragsgivaren. Om en budget är kopplat till projektet ansvarar du även för projektets interna ekonomiska redovisning på förvaltningen. Med din kunskap om energi- och klimatfrågor blir du även en del av enhetens arbete för att driva energi- och klimatarbetet framåt i Stockholm.

Som projektledare kommer du att presentera uppdrags- och projektresultat på seminarier och konferenser samt leda workshops.

Kvalifikationer

  • Du ska ha universitets- eller högskoleutbildning med teknisk eller annan lämplig inriktning.

  • Mycket goda kunskaper inom energi- och klimatområdet.

  • Några års erfarenhet av att leda och genomföra projekt med flera partners mot verksamhets- och budgetmål inom energi- och klimatområdet.

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

  • Mycket goda kunskaper i engelska – flytande i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet av arbete inom europeiska samverkansprojekt.

  • Erfarenhet av att söka externfinansierade projekt inom energi- och klimatområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har ett stort intresse och engagemang för energi- och klimatfrågor! Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och processer inom ramen för teamarbete. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerade. Du trivs med att coacha och leda andra och har en utpräglad samarbetsförmåga. Du är duktig på att skapa kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer till problemlösning och du trivs med att presentera projektresultat.

Övrigt
Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid men helg- och kvällsaktiviteter kan förekomma, till exempel deltagande på konferenser och projektmöten inom EU. Förvaltningen tillämpar generösa flextidsramar och månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv.

Vi erbjuder
Miljöförvaltningen, med cirka 260 anställda, är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi satsar på hälsa och friskvård och erbjuder flera friskvårdsförmåner. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare:
https://jobba.stockholm/

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3308

Kontakt
Jonas Tolf, enhetschef, 08-508 289 43
Morgan Sehlberg, rekryteringskonsult, 08-508 117 22

Facklig företrädare
Pia Holmström, SACO, 08-508 287 63
Luis Lopez, Vision, 08-508 279 29

Publicerat 2020-07-17
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Publicerad 2020-06-25

Ansök nu